Diljem BiH

Mostar: Upriličena registracija za Race for the cure

Lifestyle / Flash | 03. 09. 2016. u 12:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U više gradova BiH tijekom subote je organizirana registracija za 'Šetnju za ozdravljenje (Race for the cure)'. Udruga 'Novi pogled' je registraciju sudionika za navedeni događaj, koji će biti upriličen 1.10. u Sarajevu, vršila ispred Mepasa.

Svi registrirani su uplatili 7 KM gdje su na poklon dobili majicu sa logom 'Race for the cure BiH'.

Sva sredstva od registracija prikupljena širom BiH bit će utrošena za paketiće prve pomoći za svaku novooperiranu ženu u BiH i besplatne mamografske preglede za socijalno ugroženu populaciju.

'Race for the Cure' je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, obitelji, timovi učenika, poznate osobe, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

Osim Mostara, registracija sudionika je danas održana u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Visokom, Goraždu, Zenici, Orašju, Bugojnu, Jajcu, Bužimu, Istočnom Sarajevu, Brčkom, Ključu, Višegradu, Velikoj Kladuši, Gradiški, Kiseljaku, Zavidovićima, Kaknju, Cazinu, Hadžićima, Doboj Istoku, Doboj-Jugu, Gornjem Vakufu, Bosanskoj Krupi, Bihaću, Livnu, Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close