Život nije Instagram .. Vježbaj

Mostar: Učenici će učiti koliko je važan sport

Sportsko-edukativni događaj u srijedu u Centru za kulturu Mostar
Lifestyle / Flash | 16. 04. 2019. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usrijedu, 17.04.u Centru za kulturu Mostarsa početkom u 12 sati biće održan sportsko-edukativni događaj koji je organizovanu okviru projekta „Život nije Instagram .. Vježbaj“, a kojeg implementira Udruženje „Ruka prijateljstva“.

Projekat se se provodi na području grada Mostara kao dio projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH" kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Svjetskom bankom, priopćili su organizatori.

Sportsko edukativni događaj je namijenjenučenicima osnovnih i srednjih škola, te predstavnicima škola i pedagozima tjelesnog odgoja, koji će se družiti sa juniorima koji su postigli zapažene rezultate u sportu u našem gradu Jasminom Kavazović, Lanom Pudar, Tarikom Džakmićem, Matejom Šakotom i Ivanom Obradovićem.

Kroz sudjelovanje na događaju učenici će se informirati, uvezati i uvidjeti/podsjetiti koliko je sport važan u njihovom psihofizičkom razvoju, kao i socijalizaciji. Imat će priliku čuti iskustva juniora, svojih vršnjaka i postavljat im pitanja, te razmijeniti iskustva.

Moderator događaja će biti novinar Radija dobre vibracije, Boris Čerkuč.

Kopirati
Drag cursor here to close