Mostar

Avantura može početi: Na Fortici u funkciji planinarski dom i zip-line

Svečano je otvoren planinarski dom na Fortici, te je s radom počeo najduži zip-line u BiH.
Lifestyle / Flash | 19. 06. 2018. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim presjecanjem vrpce, gradonačelnik Mostara  Ljubo Bešlić, otvorio je danas prostorije doma Brdsko-biciklističkog udruženja na Fortici.

Dom koji je udruženju na korištenje dodjelila gradska uprava grada Mostara obnovljen je donacijama gospodarskih subjekata, te volonterskim radom i sredstvima udruženja.

Uz objekt izrađen je i najduži  Zip-line u Bosni i Hercegovini, koji je također u funkciji, a od ranije se tu nalazi vidikovac sa državnom zastavom BiH koji je već postao svojevrsna turistička atrakcija, navodi se u priopćenju.

Čast da se prvi spuste ovim zip-lineom koji je dug 570 metara imali su Đani Rahimić i  Edin Durmo poznati alpinista iz Zenice koji je radio na postavljaju zip-linea. ''Iz prve ruke mogu reći da je doživljaj fantastičan, pogled na grad iz zraka je fenomenalan. Nije uopće strašno koliko se čini kad se vozite i mislimo da će to biti lijepo iskustvo i vrijedi novaca koji date za to'', rekao je ranije  za Bljesak.info Đani Rahimić iz Brdsko – biciklističkog udruženja MTBA iz Mostara. 

Rahimić je rekao kako je već nekoliko agencija iz Mostara već prepoznalo Forticu kako turističku destinaciju i već dovode turiste koji se fotografiraju na ovoj lokaciji. Rekao je kako  putem društvenih mreža već primaju upite za  zip-line. Dodao je kako je interes zaista velik, jer sve aktivniji turisti dolaze u Mostar.

''Stari dio grada turisti koji danas dolaze obiđu za sat vremena i onda nastave dalje svoje putovanje. Ovako smatramo da će turisti koji ovdje borave imati dodatne sadržaje. Ljudi koji dolaze ovdje su mlađi, aktivniji, vole trčati, hodati, voze bicikl, bave se rekreacijom. Fortica je jako blizu Mostara i vrlo je jednostavno doći i sigurni smo da će imati svoje posjetitelje'', rekao je Rahimić.

On je rekao kako mu se javljaju i druga udruženja koja će na Fortici početi nuditi sportsko penjanje, paraglajding. Rekao je kako postoje razne ideje i cilj organizatora je Fortica zaista preraste u avanturistički park. 

Foto: PR / Svečano otvorenje doma
Kopirati
Drag cursor here to close