Crveni meteoalarm

Ekstremno visoke temperature u Mostaru

U Bosni i Hercegovini jutros sunčano i vruće, dok će poslije podne u nekim dijelovima doći do promjene vremena.
Lifestyle / Flash | 31. 07. 2020. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas zbog vrućina upaljen crveni meteoalarm, dok je u Sarajevu u poslijepodnevnim satima moguć pljusak i grmljavina. U Bosni i Hercegovini jutros sunčano i vruće, dok će poslije podne u nekim dijelovima doći do promjene vremena.

Visoke temperature će se cijeli dan zadržati na jugu Bosne i Hercegovine, no u ostalim područjima će sunčanije biti pretežno samo prije podne. Jači razvoj oblačnosti dolazi u drugoj polovici dana, a mogući i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura zraka u državi je uglavnom između 30 i 35 stepeni, dok će na jugu ići i do 40. U Mostaru je i danas vruće, upaljen je crveni alarm zbog opasnosti od ekstremno visoke temperature, a jučer je u ovom gradu zabilježena najviša temperatura u BiH ove godine.

Vjetar će duvati slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Federalni hidrometeorološki zavod prognozira da će u BiH sutra biti umjereno oblačno. U jutarnjim satima više oblačnosti u istočnim područjima i dijelu centralne Bosne, a u Hercegovini pretežno sunčano. Očekuje se vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu zemlje od 33 do 37 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close