Eko akcija

Mostar: Stotinjak ronilaca i volontera očistilo korito rijeke i obalu Neretve

Kako se doznaje od predsjednika Ronilačkoga kluba "Neretva" Mire Dušića, ronioci su vadili i krupniji otpad iz korita rijeke.
Lifestyle / Flash | 03. 06. 2018. u 11:13 Fena
Kopirati

Suorganizatori ove ekološke akcije "Most" su Udruga građana "Stari grad", Kajakaški klub "Brodari-Neretva", Alpinističko-sportsko penjački klub "Neretva", Vijeće mladih Grada Mostara te Internevnta spasilačka služba koja će ujedno brinuti i o sigurnosti svih sudionika.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se doznaje od predsjednika Ronilačkoga kluba "Neretva" Mire Dušića, ronioci su vadili i krupniji otpad iz korita rijeke.

Kaže kako svake godine sve veća količina smeća završi u rijeci te da se baca svašta, od automobilskih guma, kauča, stolica, do željeznih konstrukcija cijele sobe.

''Ove godine smo poseban naglasak stavili na čišćenje nekoliko kritičnih dijelova obala Neretve, gdje se nalaze velike količine otpada te na te dijelove ujedno i postavili table s natpisima 'Molimo ne bacajte otpad','' rekao je predsjednik Ronilačkog kluba "Neretva" Miro Dušić .

Mišljenja je kako je ovo jedna vrijedna akcija, koja će dati veliki doprinos na podizanju ekološke svijesti građana kao i samog uređivanja Grada pred nadolazeću turističku sezonu.

Na akciju se odazvalo oko stotinjak sudionika, među kojima su se našli članovi prijateljskih ronilačkih klubova iz cijele BiH, gorske službe spašavanja, klubova ekstremnih sportova te veliki broj građana volontera.

Generalni pokrovitelj eko akcije je Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Kopirati