Za rad s djecom

Mostar: SPES predstavio tri nova priručnika

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2017. u 21:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje priručnika za djecu i mlade u nakladi Centra za djecu, mlade i obitelj - SPES upriličeno je u četvrtak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Riječ je o priručnicima za rad s djecom i mladima koji su nastali u suradnji stručnjaka i djece.

Autorice udžbenika su Anita Begić, socijalna radnica, Ines Perić pedagoginja i Mirjana Brajković - Lozančić psihologinja. Koautori su djeca koja su sudjelovala na radionicama u SPES-u i aktivna mladež Župe sv. Ivana u Mostaru.

Ilustracije za priručnike uradila je profesorica likovne kulture i akademska slikarica Ivana Brkljača u suradnji s djecom iz ustanove 'Čudesna šuma'. Po riječima voditeljice SPES-a Mirjane Vlaho, priručnici su namijenjeni djeci, roditeljima i svima onima koji rade s djecom.

Priručnici će se koristiti u radionicamaa za djecu koje organizira SPES tijekom školske godine, s ciljem razvoja socijalnih i komunikacijskih vještina kod djece, no mogu biti od koristi i roditeljima, kao i učiteljima i pedagozima u školama, odnosno svima onima koji sudjeluju u pozitivnom razvoju djece, kazala je Vlaho.

Priručnici 'Odnosi koji štite', 'Život na društvenim mrežama' i 'Reci mi tko sam' zamišljeni su kao svojevrsni alati za rad sa djecom na teme kojih se dotiču, a to su izgradnja odnosa povjerenja u dječjem okruženju, prije svega obitelji i školi, sigurnost djece u korištenju modernih tehnologija, te izazovi odrastanja i adolescencije.

Financiranje ovog SPES-ovog projekta, odnosno tisak priručnika financiralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close