Sjećanje na Klausa Kinkela

Mostar ne zaboravlja prijatelje: Stari most u bojama Njemačke

U sjećanje na Klausa Kinkela Stari most u bojama Njemačke
Lifestyle / Flash | 05. 03. 2019. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara u utorak večer je osvijetlio Stari most u Mostaru bojama zastave Njemačke u povodu smrti bivšeg ministra vanjskih poslova Njemačke Klausa Kinkela.

''Klaus Kinkel je svojim aktivnostima u ratnom i poslijeratnom vremenu zadužio građane Mostara i Bosne i Hercegovine, a posebno ćemo pamtiti njegov odnos prema mostarskim i srebreničkim žrtvama, zalaganje za obnovu suživota i istrajavanje na formiranju Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu'', prenosi Fena pisanje Centra za mir i multietničku suradnju iz Mostara.

Video: U sjećanje na Klausa Kinkela Stari most u bojama Njemačke

''23. srpnja  1994. godine, bili smo domaćini Klausu Kinkelu i predsjednicima Aliji Izetbegoviću i Franji Tuđmanu i iz Mostara je tada krenula poruka i impuls da Federacija BiH mora profunkcionirati. Povratak prognanih u njihove domove, obnova porušenog, pa i obnova Starog mosta, kao simbol obnavljanja suživota bile su dominantne teme toga dana. I u tome je doprinos gospodina Kinkela bila ogromna. Mi pamtimo zasluge, a Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje'', poručio je bivši gradonačelnik Mostara i direktor centra za mir Safet Oručević.

Bivši njemački ministar vanjskih poslova Klaus Kinkel umro je u 82. godini, objavila je u utorak njegova Liberalno-demokratska stranka (FDP).

Kopirati
Drag cursor here to close