Prvi put

Mostar se pridružio obilježavanju Međunarodnog dana joge

Lifestyle / Flash | 25. 06. 2016. u 23:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Indije uz pomoć Grada Mostara organiziralo je obilježavanje Međunarodnog dana joge, koji se u našem gradu održava po prvi put.

Glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina kazala je ovom prilikom kako je ovo jedna divna prilika za okupljanje stanovnika Mostara koji se mogu opustiti i makar nakratko zaboraviti brige i ubrzani ritam života.

"Veleposlanstvo Indije sa sjedištem u Mađarskoj došlo je na ideju da se ovaj međunarodni dan obilježi i u Mostaru, pored Banja Luke i Sarajeva. Grad Mostar je podržao ovaj događaj, ali izrazito toplo i sparno vrijeme ne pogoduje svima tako da ni odaziv nije veliki", kazala je Komadina.

Veleposlanik Indije za BiH sa sjedištem u Mađarskoj Rahul Chhabra rekao je kako je joga jedno stanje uma i tijela, kada se posvećujemo sami sebi u današnjem svijetu užurbanosti.

"Jogu bi trebalo prakticirati što češće kako bismo pronašli svoj unutarnji mir, kako bi se pronašla pozitivna energija koju poslije možemo prenijeti na druge. Pored drugih gradova, danas sam odabrao Mostar, jer sam se tu susretao sa gostoljubivim osobama koje i pored stalno prisutnog stresa imaju osmijeh na licu", rekao je između ostaloga Chhabra.

Joga meditacija je održana na prostoru šetališta u središtu Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close