Solidarnost i podrška

Mostar poslao pomoć za Petrinju

Mostarci su ovom akcijom pokazali veliku solidarnost sa stanovnicima Hrvatske koji su pogođeni potresom i kojima su razrušeni domovi.
Lifestyle / Flash | 30. 12. 2020. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi kontingenti pomoći otišli su u srijedu navečer iz Mostara za mjesta u Hrvatskoj koja su pogođena potresom.

Hrana, higijenske potrepštine, odjeća, igračke za mališane i još mnogo toga otišlo je put Petrinje, Siska, Zagreba i Gline.

Mostarci su ovom akcijom pokazali veliku solidarnost sa stanovnicima Hrvatske koji su pogođeni potresom i kojima su razrušeni domovi.

Akciju su organizirali navijači Zrinjskog Ultrasi.

Podsjetimo, Crveni križ grada Mostara objavio je na društvenim mrežama kako ne prikuplja pomoć za stradale u potresu u Republici Hrvatskoj.

''Koliko god nas je pogodila i potresla vijest o strašnom zemljotresu koji je pogodio nam susjednu Republiku Hrvatsku, toliko ste nas Vi obradovali svojim pozivima i spremnosti da pomognete. Uz iskrenu zahvalnost, ovim putem Vas obavještavamo da, Crveni križ trenutno ne prikuplja ni hranu, ni higijenu kao ni ostale neprehrambene artikle'', poručili su.

Foto: PR / Mostar poslao pomoć za Petrinju

Odlukom biskupa mons. Petra Palića pozivaju se vjernici u svim župama na molitvu za stradale u potresu u nedjelju, 3. siječnja 2021.
 
Ove nedjelje u svim župama tijekom sv. mise će se prikupljati milostinja za pomoć stradalima u Sisačkoj biskupiji.
 
Prema informacijama iz Hrvatskog Caritasa, poručeno je da se za sada skuplja i ne šalje pomoć u naturi (hrana, higijena, odjevni predmeti ...), jer su sa svime time uvelike zatrpani.
 
''Najbolje bi bilo kada bismo prikupljali novac. Kada se radi o pomoći u hrani i tomu slično, oni će nam signalizirati kada dostaviti i što bi bilo potrebno'', poručuju administratori Facebook stranice ''Katedrala Mostar''.
 
Caritas je u suradnji s HT Eronetom aktivirao humanitarni broj na koji se može izvršti donacija; jedan poziv, 2.00 KM. Broj je: 092 890 880.
 
Na Caritasovoj stranici (http://caritas-mostar.ba/.../caritas-mostar-i-ht.../222), objavljen je i kraći dopis gdje su navedeni i žiroračuni na koje se mogu uplatiti veći novčani iznosi.
Kopirati
Drag cursor here to close