5.rujna

Mostar: Pučka kuhinja će se otvoriti u čast Didaka Buntića

Lifestyle / Flash | 21. 02. 2017. u 13:06 K.K.
Kopirati

Pučka kuhinja fra Didaka Buntića, koja će biti namijenjena prvenstveno mostarskim beskućnicima, bit će otvorena 5. rujna u Mostaru, kazao je Feni voditelj cjelokupnog projekta "Dompes" i odgajatelj postulanata fra Iko Skoko.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po njegovim riječima, pučka će se kuhinja otvoriti u čast fra Didaka Buntića, odnosno na 100. obljetnicu od kada je on nahranio mnogobrojne gladne i spasio hercegovačku djecu od sigurne smrti udomljavanjem u slavonskim obiteljima, a u njegovu čast bit će upriličena i svečana Akademija, najprije u sutra u Zagrebu, a zatim i u Mostaru 5. rujna ove godine.

''Na prvom mjestu Pučka kuhinja je namijenjena beskućnicima Mostara. (...) Želimo biti potpora Udruzi "Minores" (organizacija za pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim osobama i mladima na području Mostara) u tome da beskućnicima osiguramo barem jedan topli obrok svakoga dana'', kazao je fra Iko te dodao kako u Mostaru trenutno ima 20-ak beskućnika.

Naglasio je kako je kuhinja namijenjena svima, bez obzira na nacionalnost.

''Kada netko pokuca na vrata samostana, nitko ga ne pita tko je, već mu pruži pomoć, a tako će biti i s Pučkom kuhinjom fra Didaka Buntića, koja će biti otvorena za sve'', zaključio je fra Iko Skoko.

Kopirati