Red Bull Cliff Diving

Mostar ponovno među probranim svjetskim lokacijama

Na službenoj stranici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva danas je objavljen raspored natjecanja za sezonu 2020, a jedan od datuma u kalendaru ponovo je pripao našoj zemlji i Mostaru.
Lifestyle / Flash | 14. 01. 2020. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svojoj 12. sezoni, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo ponovo dolazi u našu zemlju. Najbolje svjetske skakače i skakačice u vodu gledat ćemo 26. rujna na Starom mostu u Mostaru, i to šestu uzastopnu godinu 

Na službenoj stranici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva danas je objavljen raspored natjecanja za sezonu 2020, a jedan od datuma u kalendaru ponovo je pripao našoj zemlji i Mostaru.

Prvenstvo ove godine ima osam stanica, među kojima su tri lokacije nove. Sezona počinje 16. svibnja na egzotičnom Baliju (Indonezija), a završit će 7. studenom u Sydneyu (Australija). Obje ove stanice su nove, a u kalendaru se prvi put našao i glavni grad Norveške, Oslo.

Ostalih pet natjecanja bit će održano na dobro poznatim, već klasičnim lokacijama: La Rochelle (Francuska), Teksas (SAD), Polignano a Mare (Italija), Azori (Portugal) i Mostar (Bosna i Hercegovina).

Mostar će najbolje svjetske skakače i skakačice šestu uzastopnu godinu ugostiti 26. rujna. Na Starom mostu se, kao i svaki put do sada, očekuje pravi sportski spektakl uz nevjerojatne skokove globalne cliff diving elite, uzbudljivo natjecanje i veliki broj vatrenih gledatelja.

Foto: PR / Natjecanja će biti održano na dobro poznatim, već klasičnim lokacijama

Grad na Neretvi će ponovo biti pretposljednja stanica sezone, točka na kojoj nerijetko pada odluka o prvacima. Tako je bilo i prošle godine, kada su Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland na Starom mostu zapečatili titule.

Hunt i Iffland će imati težak posao u odbrani titula. Popovici početak sezone dočekuje oporavljen od ozljede zbog koje je pauzirao veliki dio prošle sezone i očekuje se titanska borba između njega i Hunta.

Kod žena, mlada Britanka Jessica Macaulay je prošle godine u svojoj prvoj punoj sezoni došla do naslova viceprvakinje i teško da će njene ambicije tu stati. Iz kalkulacija za sami vrh tabele nikada ne treba izostaviti trećeplasiranu prošle godine, Kanađanku Lysanne Richard.

Foto:PR / Hunt i Iffland će imati težak posao u odbrani titula

Pored toga, došlo je do svojevrsne smjene generacija, i u prvenstvu se pojavilo dosta mladih skakača i skakačica koji izvode sve kompleksnije skokove i koji sve glasnije ističu svoje kandidature za tron.

Od ove godine, stalne skakačke postave u obje kategorije imat će po osam imena, dok će preostalih šest mjesta na svakoj stanici pripasti skakačima i skakačicama koji dobiju pozivnicu. Također, od ove sezone takmičenja žena i muškaraca odvijat će se u istom formatu.

Foto:PR / Kalendar Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2020.

Sve informacije i vijesti mogu se naći na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

Kopirati
Drag cursor here to close