Potpisan ugovor

Mostar: Mladi će uspostavljati povjerenje kroz sport

Lifestyle / Flash | 07. 09. 2016. u 08:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazum o projektu za izgradnju povjerenja kroz tjelesni odgoj u Bosni i Hercegovini dogovoren između relevantnih lokalnih vlasti u BiH i Japanske međunarodne agencije potpisali su dana u Gradskoj upravi Mostara Toshiya Abe, glavni predstavnik Japanske međunarodne razvojne agencije (JICA) Ured za Balkan, Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara, Maja Stojkić, ravnateljica Agencije za predškolsko,osnovno i srednje obrazovanje u BiH i Dženan Šuta u ime Sportskog saveza Grada Mostara.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina zahvalila je JICA-i i Vladi Japana za svu dosadašnju potporu Gradu Mostaru te naglasila važnost ovog projekta u promociji tolerancije u edukaciji djece u osnovnim i srednjim školama jer kroz sport se može najlakše ostvariti kontakt među ljudima, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili rasnu pripadnost.

Naglasila je kako je to posebno važno u Mostaru i BiH jer je iza nas još naslijeđe rata koji je ostavio trajne posljedice u odnosu među ljudima.

Toshiya Abe, glavni predstavnik Japanske međunarodne razvojne agencije (JICA) također je naglasio kako je ovaj projekt važan za uspostavu povjerenja kroz sport među mladima Mostara.

Ravnateljica Agencije za predškolsko,osnovno i srednje obrazovanje u BiH Maja Stojkić istaknula je kako je ovaj projekt nastavka dobre suradnje Agencije i JICA-e, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close