Oaza stripa i umjetnosti

Mostar je ovaj vikend domaćin velikanima stripa

Na Drugi mostarski strip vikend u grad na Neretvi je došlo dvadesetak domaćih i međunarodnih gostiju
Lifestyle / Flash | 09. 12. 2017. u 15:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi mostarski strip vikend u organizaciji udruge MoStrip otvoren je u subotu u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

''S obzirom kakvo je vrijeme, iznimno smo zadovoljni odzivom i tijekom strip vikenda. Sve ide po planu, imamo deset gostiju, jedan nam nažalost nije mogao doći'', rekao je za Bljesak.info Đani Zovko, član Udruge MoStrip, koji u nedjelju očekuje još veći broj posjetitelja.

Zovko je dodao kako su se potrudili organizirati brojne radionice i izložne kako crtača tako i mladih srednjoškolaca, polaznika radionica koje je organizirala njihova udruga.

''Velika novost ove godine je izložba radova polaznika strip radionica udruge Klub MoStrip, a na vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora, izložba maketara, nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje, tribine i još dosta zanimljivih stvari. Radionice su vodili Enis Čišić, Renato Vladimir Renky, i Dalibor Nikolić. Svi smo zadovoljni reakcijama na ideju a i cijeli vikend'', dodao je Zovko, te otkrio kako su pojedini autori u Mostaru po prvi put.

Foto: Bljesak.info / Strip vikend su posjetili i veliki i mali posjetitelji

Joevito Nuccio, Branislav Bane Kerac, Darko Perović, Boris Talijančić, su u gradu na Neretvi prvi put, otkrio nam je Zovko, a za Mostar i MoStrip imaju samo riječi hvale.

Naime, gosti Mostara su ovaj vikend jedni od najplodonosnijih strip autora s ovih područja Branislav Bane Kerac te strip-autori Darko Perović, Boris Talijančić, Midhat Mido Kapetanović, Stevan Subić, Milorad Vicanović Maza, Enis Čišić, Renato Vladimir Renky.

Inače,  Tribina “Sve o Zagoru'”održala se od 14:30 sati, a od 15:30 sati, nakon čega je planiran drugi krug crtanja i potpisivanja gostujućih autora.

Od 17:30 sati održava  se tribina i predstavljanje izdanja ''Adam Wild'', ''Neretljanski ratnik'', ''Medvjeđa carica'', Osvrt na strip radionice udruge MoStrip. Od 18:30 sati bit će uručene nagrade najboljim polaznicima radionica udruženja MoStrip.Na Drugi mostarski strip vikend u grad na Neretvi je došlo dvadesetak domaćih i međunarodnih gostiju, a sadržajem je drugo izdanje opsežnije od premijerne manifestacije.

Organizatori ističu i tribinu o Gallienu Ferriju, idejnom tvorcu Zagora, jednom od najpopularnijih strip junaka kod nas, koja je na programu u nedjelju, 10. prosinca u 16 sati. Na tribini će govoriti gosti iz Italije, glavni urednik i scenarist Zagora Moreno Burattini, zatim Walter Venturi, crtač na serijalima Tex, Zagor, Brad Barron i Veliki Belconi, kao i Joevito Nuccio, još jedan crtač na Zagorovom serijalu.
Organizatori su zadovoljni posjećenošću Strip vikenda - Mostar je ovaj vikend domaćin velikanima stripaFoto: Bljesak.info / Organizatori su zadovoljni posjećenošću Strip vikenda

Kopirati
Drag cursor here to close