Svečanosti

Mostar je Dan Europe obilježio uz koncert Pipsa

Lifestyle / Flash | 25. 05. 2017. u 08:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao poklon gradu Mostaru, EU info centar organizirao je zajedničku proslavu Dana Europe besplatnim koncertom zagrebačke rock grupe 'Pips, Chips & Videoclips'. Prije početka koncerta grupe 'Pips, chips & videoclips', publiku je zagrijao Rock School Blues Band.

Podsjetit ćemo, ovaj koncert trebao se održati prošlog tjedna, ali je odgođen zbog dana žalosti. Osim u Mostaru, Dan Europe obilježen je u Sarajevu izložbom, filmovima, predavanjem, te koncertom benda 'Zoster'.

U Banja Luci je istim povodom nastupio bend 'Elemental'. Osim tog koncerta, u Banja Luci je održano i književno druženje.

U Mostaru je održano glazbeno popodne uz dječji zbor 'Srebrenica superar' i polaznike rock škole. Kao kruna obilježavanja Dana Europe, u OKC 'Abrašević' održan je koncert benda Pips, chips & videoclips'. Ulaz je bio besplatan.

Dan Europe se slavi svake godine 9. svibnja povodom godišnjice povijesne Šumanove deklaracije koja je postavila osnovne temelje na kojima je izgrađena EU. To je i prilika da se slave dostignuća EU – trajni mir, ekonomska suradnja i kretanje bez granica.

Europska unija 2017. godine slavi značajne godišnjice; 60 godina od potpisivanja Ugovora iz Rima, koji su postavili temelje ujedinjene Europe kakvu mi danas poznajemo, i 30 godina postojanja Erasmus programa u oblasti obrazovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close