Faktori rizika

Mostar domaćin predstavljanja projekta o kontroli upotrebe duhana i alkohola

Lifestyle / Flash | 23. 05. 2017. u 11:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskoj Gradskoj vijećnici u petak, 25. svibnja, od 11 do 13 sati održat će se prezentacija grant projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH".

Cilj je projekta podrška smanjenu faktora rizika za zdravlje stanovništva od nezaraznih bolesti kroz unapređenje kontrole upotrebe duhana i alkohola te programa ishrane i fizičke aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini - Doboju, Zvorniku, Zenici i Mostaru.

Projekt će biti administriran od strane Svjetske banke, financiran od strane Vlade Švicarske, a implementiran putem Sektora za implementaciju projekata Federalnog ministarstva zdravstva, u suradnji s lokalnim zajednicama.

Na osnovu analize trenutnog stanja projektom je definiran okvir za djelovanje u četiri pravca - zagovaranju, mobilizaciji zajednice, edukaciji/intervenciji, te monitoringu i evaluaciji.

Provodit će se akcije na definiranim faktorima rizika: ishrani, fizičkoj aktivnosti, pušenju, upotrebi alkohola, a radit će se sa ciljnim grupama djecom i omladinom, roditeljima, prosvjetnim i zdravstvenim radnicima, lokalnom vladom i administracijom.

Prezentaciji navedenog projekta prisustvovat će predstavnici ustanova i organizacija s područja Grada Mostara za koje se očekuje aktivno sudjelovanje u provedbi projekta, potom zdravstvene i obrazovne ustanove, vjerske zajednice, nevladine organizacije, udruženja građana, sportske organizacije, te predstavnici Gospodarske komore Grada Mostara.

Projekt će prezentirati projektni tim Federalnog ministarstva zdravstva i ekspertni tim Svjetske banke, a prezentaciji će pored predstavnika Grada Mostara, prisustvovati predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ-a, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a, Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close