Veselje

Mostar: Dječja radost i ples na Kantarevcu

Lifestyle / Flash | 02. 06. 2017. u 06:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 70 mališana, vaspitača i roditelja sudjelovalo je na Sportsko - rekreacijskom centru 'Kantarevac' na manifestaciji "Rastimo uz ples", koju su organizirali J.U. 'Dječiji vrtići Ciciban' Mostar, J.U. 'Dječji vrtići Mostar', Integrativni vrtić 'Sunčani most' i Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama 'Los Rosales - vrtić Kolibri'.

Sudionici manifestacije plesali su u isto vrijeme i po istom programu, kakav su imali i njihovi vršnjaci iz predškolskih ustanova iz Srbije, BiH i Crne Gore.

Projekat 'Rastimo uz ples' realizira se u pojedinim gradovima u BiH od 2011. godine. kroz koncept sinkhroniziranog plesa djece iz različitih gradova i zemalja sa istim plesnim programom.

Cilj projekta je da kroz bogatstvo i raznovrsnost pokreta u plesu, djeca ostvare pravo na ples, sportsko i umjetničko obrazovanje, na komunikaciju i druženje.

Sva djeca, koja su uključena u projekt s odgajateljicama, su tijekom cijele pedagoške godine vježbala istu plesnu koreografiju, uz 10 poznatih dječjih pjesama. Tako su djeca sa svojim odgajateljicama plesala u formacijama u obliku većih krugova, odjevena u majice istih boja - svaki vrtić u različitoj boji.

"Sudjelovanjem u ovom projektu željeli smo dodatno obogatiti sadržaj koji nudimo djeci u vrtićima. Pjesma i ples su bitni faktori u dječjem razvoju i svima nam čine život ljepšim", kazala je ravnateljica inkluzivnog vrtića 'Sunčani most' Biljana Čelan.

Kopirati
Drag cursor here to close