U subotu, 18. svibnja

Mostar Challenge 7. izdanje trail utrke

Staze su ostale potpuno iste, dakle Hobby kategorija u dužini od 12 km s ukupnom elevacijom od 650 metara. Ova staza je namijenjena trail početnicima, dakle trkačima koji tek počinju brusiti noge za svoju buduću trail karijeru.
Lifestyle / Flash | 16. 05. 2019. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Challenge 7. izdanje trail utrke u organizaciji planinarskog društva HPD Prenj 1933. i Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti – studij kineziologije. Ovogodišnje izdanje se odražava u subotu 18. svibnja, te nudi jednu malu izmjenu u odnosu na protekla izdanja, nema više parova u Hobby kategoriji, tko je našao djevojku ili momka našao je, od sad trčimo individualno, zezaju se organizatori.

Foto:PR / Mostar Challenge 7. izdanje trail utrke

Staze su ostale potpuno iste, dakle Hobby kategorija u dužini od 12 km s ukupnom elevacijom od 650 metara. Ova staza je namijenjena trail početnicima, dakle trkačima koji tek počinju brusiti noge za svoju buduću trail karijeru, također, odlična staza za upoznavanje s hercegovačkim kamenom. Staza je također namijenjena rekreativcima i planinarima kojima natjecateljski segment utrke nije bitan, dakle super staza za jedno izletničko poslijepodne. Naravno tu je i Challenge staza u dužini od 22 km i ukupnom elevacijom od 1500 m, nešto zahtjevnija staza, namijenjena trkačima željnim dobrog omjera dužine i elevacije, kao i jačih uphillova i downhillova.

Kada pak govorimo o Planinici, organizatori kažu ''možda je ipak bolje istrčati, pa neka sama kaže sve o sebi!''

Foto:PR / Mostar Challenge 7. izdanje trail utrke

Priča ide s mostarskim planinarima, dakle, prvo su je otkrili mostarski planinari koji su u iščekivanju vikenda i bijega na Prenj ili Čvrsnicu brusili noge tijekom tjedna na Planinici. Prolazak staze od ''KB-a'' do ''Bunkera'' u dužini od oko pet kilometara i ukupnim usponom od oko 650 m u vremenu od 50 i manje minuta smatrao se dovoljnim da za sebe kažete da ste fizički spreman planinar. Ali, onda se pojavio trail, a s njim i prvi članovi društva koji su počeli ''trčati'' na planinici, vrijeme se počelo rušiti i ispod 45 minuta, što je tada za planinare bila skoro pa blasfemija. A onda se pojavila i Strava, legenda kaže da je hrvatski atletičar Ante Živković povukao segment pod imenom ''only Planinica'', ovo je bila nešto kraća verzija od planinarske, ali je među trail trkačima postao standard. Dugo je Ante držao krunu na glavi dok se nisu pojavili kauboji, danas je Ante četvrti, a vladari Planinice su kauboji Trail sekcije HPD Prenj 1933.

Da li se u 2019. i sedmom izdanju Mostar Challenge može situacija promijeniti to ćemo tek vidjeti. Clint Eastwood zasigurno nije ispalio sve metke, kao ni kaubojka Jasmina Kavazović!

Prijave na link

Pratite nas na link

Kopirati
Drag cursor here to close