Zavojiti neboder

Monumentalno čudo na 703 metara visine: Ovo će biti najviši neboder u Europi

Cijeli neboder imat će 150 katova, a obuhvat će stambeni i poslovni prostor kao i mjesto za opuštanje.
Lifestyle / Flash | 04. 06. 2021. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škotska tvrtka Kettle Collective objavila je kako će u Sankt-Peterburgu u Rusiji graditi drugi najviši neboder na svijetu – i najviši u Europi po imenu Lakhta Center II. Zavojiti neboder trebao bi biti visok 703 metara, što je 125 metara niže od trenutnog svjetskog rekordera Burj Khalife u Dubaiju.

No za razliku od Burj Khalife čiji se vidikovac nalazi na 148. katu nebodera na visini od 555 metara, te Šangajskog tornja koji ima prostor za opažanje ovog kineskog grada na 562 metara visine – vidikovac Lakhta Centera II trebao bi biti najviši na svijetu te se nalaziti na 590 metara visine.

Video: Lakhta Centre

Cijeli neboder imat će 150 katova, a obuhvat će stambeni i poslovni prostor kao i mjesto za opuštanje. Uključivat će i dizala za automobile kako bi pojedini vlasnici mogli svoje limene ljubimce parkirati u vlastitim stanovima.

Prema riječima arhitekata Tonyja Kettlea Lekhta Center II bi trebao postati predložak održivog dizajna za buduće projekte globalne visokogradnje.

Tony Kettle jedan je od arhitekata koji je surađivao i na projektiranju prvog Lakhta centra u Sank-Peterburgu, a koji je se s 462 metara visine zasad smatra najvišim neboderom u Europi. U prvom Lakhta centru se nalazi sjedište ruske tvrtke Gazprom, piše punkufer.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close