Talijanska glumica

Monica Bellucci sretna što je u Srbiji, sastala se i s Vučićem

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2017. u 16:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska glumica Monica Bellucci izjavila je danas u Beogradu, gdje će večeras otvoriti filmski festival Fest, da je sretna što je u Srbiji i da joj je drago što će otvoriti festival.

“Upoznala sam sjajne ljude tijekom tri godine koliko sam snimala ovdje. Drago mi je što naš film otvara festival i čast mi je. Želim Festu dug život i neka ima mnogo uspjeha”, rekla je glumica na konferenciji za novinare ekipe filma “Na mliječnom putu” u Skupštini Beograda.

Snimanje bilo naporno

Ona je rekla da je bila oduševljena pozivom redatelja Emira Kusturice da glumi u njegovom filmu.

“Poziv je stigao u vrlo specifičnom trenutku u životu i mislim da je divno što se on usudio da napravi jednu priču o ljubavi koja je svašta prošla”, rekla je Bellucci.

Ona je dodala da je snimanje bilo fizički zahtjevno.

Glumica Sloboda Mićalović, koja je dio ekipe filma "Na mliječnom putu" rekla je da „Beograd ovih dana živi za Fest“.

Kusturica je rekao je da je Bellucci u njegovom filmu prvi put bila ''od glave do pete''.

Ona će večeras podići zavjesu u centru Sava što će označiti početak 45. Festa.

Talijanski orden za Kusturicu

Veleposlanik Italije u Srbiji Juzzepe Manco uručio je redatelju Emiru Kusturici odlikovanje "Nositelj ordena Talijanske zvijezde", koje dodjeljuje predsjednik Italije.

"Kusturica je povezan sa kulturom naše zemlje i smatra talijanski film svojim uzorom. Ulicama i mjestima u Drvengradu dao je imena velikana naše kinematografije, prije svega Felinija, dok talijanski filmovi uvijek zauzimaju važno mjesto u programu njegovog festivala Kustendorf", navodi se u obrazloženju odluke o dodjeli ordena.

Kusturicu, Manca i slavnu talijansku glumicu Monicu Bellucci danas je primio predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je zahvalio Monici Bellucci što je svojim radom učinila mnogo na promociji Srbije i srpske kulture putem filmske umjetnosti i projekata koje je sa Kusturicom uradila u regiji, piše Srna.

Vučić je tijekom sastanka istaknuo važnost promocije Srbije putem filmske industrije i dodao da će Vlada Srbije i ubuduće raditi na poticajima za filmske projekte, kako bi što više kako stranih, tako i domaćih filmova, imalo dobre uslove za snimanje i postpordukciju u Srbiji, priopćeno je iz Vlade Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close