Modne posljedice

Moda uništava zdravlje žena

Lifestyle / Flash | 14. 03. 2017. u 15:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska udruga kiropraktičara upozorava da zbog visoke mode koju nam dizajneri posljednjih godina nameću kao must have stradava zdravlje žena.

Oni su naime došli do spoznaja da su se ženin hod i držanje promijenili upravo zbog nošenja jako teških i velikih torba, uskih traperica ili pak vrtoglavo visokih i neudobnih cipela, prenosi T-portal.

Mnogi problemi nastaju i kada je odjeća preuska, tako naprimjer jako uski kroj traperica sputava u kretanju te dovodi do dodatnog pritiska na leđa i zglobove.

Pogrešan odabir cipela također može dovesti do zdravstvenih problema. Naime, visoke potpetice, jednako kao i trenutno vrlo popularne cipele s otvorenom petom, često su uzrok neprirodnog držanja, a to pak može uzrokovati bolove u kralježnici, vrlo često i probleme sa stopalima.

Asimetrične haljine i suknje još su jedan od krivaca za tu pojavu jer mogu ograničiti kretanje, pogotovo ako je suknja k tome uska. Zbog toga se žene nepravilno drže, a to dovodi do problema s mišićima, pa čak i diskom, piše T-portal.

Vjerojatno je malo tko svjestan toga da teški komadi nakita mogu biti pogubni za vrat. Osim toga, jakne s velikim kapuljačama, koje su ove zime bile in, također stvaraju ogroman pritisak na taj dio tijela, a velike kapuljače i značajno smanjuju vidokrug, što može dovesti do niza potencijalnih problema.

Iako loše posljedice modnih trendova kojima je teško odoljeti nisu odmah vidljive, liječnici tvrde da s vremenom navedeni odjevni predmeti mogu uzrokovati značajne probleme.

Kopirati
Drag cursor here to close