Traži ispriku

Mladić izbačen iz aviona zbog riječi "Insha'Allah"

Lifestyle / Flash | 18. 04. 2016. u 13:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Khairuldin Makhzoomi, 26-godišnji student političkih znanosti Sveučilišta Kalifornija u gradu Berkeleyu, izbačen je iz aviona u Los Angelesu zbog toga što je pričao na arapskom jeziku, prenosi agencija Anadolija.

Kako piše CNN, Makhozoomi trenutno radi na zahtjevu za ispriku aviokompanije i širenju priče o onome što mu se dogodilo, a što naziva islamofobijom.

Kako tvrdi Makhzoomi, sve je počelo kada je odlučio nazvati svog strica u Bagdadu nakon što se ukrcao na avion u Los Angelesu 6. travnja. Čekao je na polijetanje aviona iz Los Angelesa prema

Oaklandu kada je na arapskom jeziku razgovarao sa stricom telefonom o večeri sa generalnim tajnikom Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moonom kojoj je prisustvovao.

"Nazvao sam ga i razgovarali smo o svemu i svačemu. Stric mi je rekao da ga nazovem kada stignem u Oakland na što sam ja rekao: insha'Allah, insha'Allah (akoBogda), nazvat ću te čim stignem. Tijekom tog razgovora, jedna žena je sve vrijeme zurila u mene. Mislio sam da sam možda previše glasno razgovarao pa me zbog toga gleda", rekao je Makhzoomi, prenosi CNN.

Prema riječima Makhozoomija, ta je žena napustila avion, a dvije minute kasnije prišao mu je mladić u pratnji nekolicine policajaca.

Aviokompanija "Southwest" odbila je govoriti o detaljima incidenta, a oglasila se priopćenjem u kojem navodi kako "aviokompanija ne toletira diskriminaciju".

 

Kopirati
Drag cursor here to close