Nije jedini

Mladić prodaje devu da bi platio izuzeće od vojnog roka

''Ovo mi je omiljena životinja, no moram je prodati. Treba mi gotovina da bih riješio pitanje vojnog roka”, rekao je Bostnaci, objasnivši da je šest godina stara bijela arapska deva očev poklon.
Lifestyle / Flash | 08. 08. 2018. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emre Bostanci (28), mladi poljoprivrednik iz Anadolije, odlučio je na internetu prodati svoju devu kako bi izbjegao odsluženje vojnog roka.

“Ovo mi je omiljena životinja, no moram je prodati. Treba mi gotovina da bih riješio pitanje vojnog roka”, rekao je Bostnaci, objasnivši da je šest godina stara bijela arapska deva očev poklon.Bostanci je jedan od stotina tisuća turskih muškaraca koji su dugo čekali priliku da izbjegnu obvezni vojni rok.

Svi muškarci stariji od 18 godina moraju odslužiti dvanaest mjeseci, no prema nedavno usvojenom zakonu svi rođeni prije 1. siječnja 1994. imaju priliku odslužiti samo 21 dan ako plate 15.000 turskih lira (oko 18.000 kuna).

Gotovo 200.000 ih se u zadnja dva dana prijavilo za skraćeni vojni rok uz novčanu naknadu, prenose turski mediji.

Mnogi mladi Turci prodaju razne vrijedne stvari, čak i nekretnine, od automobila preko deva i bikova do stanova, kako bi se domogli novca koji će im omogućiti izuzeće od standardnog odsluženja vojnog roka, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close