Umjesto ruke, pružila mu je osmijeh

Mladi par ruši predrasude prema osobama sa invaliditetom

Njihova zajednička priča inspiracija je za sve druge parove, te često objavljuju fotografije na društvenim mrežama želeći tako razbiti predrasude o osobama s invaliditetom.
Lifestyle / Flash | 07. 03. 2019. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dejana Bačko rođena je bez ruku, a postala je djevojka s krilima. Tako je zovu svi koji poznaju snagu njenog duha i upornost kojom postigla da bude akademski obrazovana slikarica i uspješna sportašica.

Kada je proteklog mjeseca osvojila zlatnu medalju na Svjetskom parataekwando prvenstvu u Antaliji, Dejana (24) je dodala još jedan biser sportskoj ogrlici Srbije, obradovala naciju, trenera i klub, a jednom dečku je srce htjelo da iskoči iz grudi. Riječ je o Sulji Keranović (23) bio uzbuđen i ponosan na svoju čudesnu djevojku, navodi Oslobođenje.

On je kao i njegova djevojka, osoba sa invaliditetom. Njihova priča počela je na autobusnoj stanici kada mu je, kako prepričava Suljo, pružila osmijeh umjesto ruke. 

Foto: PR / Dejana i Suljo

Njihova zajednička priča inspiracija je za sve druge parove, te često objavljuju fotografije na društvenim mrežama želeći tako razbiti predrasude o osobama s invaliditetom.

''Nije sramota imati invaliditet i možemo biti sretni bez obzira što smo 'drugačiji'. Imamo cilj, a to je motivirati ljude oko nas i ukazati im na to da je sreća u životu najbitnija'', poručuju. 

Zajedno treniraju u klubu “Gitros”, gdje je Suljo postao novi člana taekwondo kluba. Izlaze, druže se, upoznaju nove ljude, putuju, a kad su kod kuće, Dejana ga uči slikati. 

 

Foto: PR / Dejana i Suljo

''Skupa se smijemo i imamo sličan smisao za humor. Tako se šalimo kako je njemu mnogo lakše slikati jer mu je sudbina dala jednu ruku, kojom me može tako lijepo zagrliti'', smješka se ona.

Dejana i Suljo ne prave velike planove. Odlučili su živjeti što je moguće ljepše. Uz mnogo priče razmjenjuju iskustva i dijele ideje.

''Odlučili smo zajedno držati motivacijske govore kako bi motivirali druge ljude'', složni su.

Kopirati
Drag cursor here to close