Nove ideje

Mladi izumitelj iz Rodoča: U iščekivanju snijega napravio ‘bicikl-ralicu’

Lifestyle / Flash | 22. 01. 2017. u 17:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

‘’U iščekivanju snijega i usput švrljajući po internetu, došao sam na ideju da napravim bicikl-ralicu’’, govori za Bljesak.info mladi izumitelj Josip Ćorić predstavljajući nam svoj novi projekt.

Obzirom na snježne padaline svuda oko Mostara, te najave kako bi ovu godinu moglo zabijeliti kao što je to bilo nekoliko godina unazad, četrnaestogodišnji Josip, odlučio je snijeg dočekati spremno.

‘’Ponovno su svuda najavljivali veliki snijeg, kao i 2012. godine, pa sam se sjetio kako je u tom razdoblju Mostaru i okolici nedostajalo ralica i čistača snijega. U garaži sam imao bicikl, koji je stajao pokvaren pa sam se dao u istraživanje preko interneta i tako je sve krenulo'', objašnjava nam Josip.

Slične pokušaje je, kako kaže, vidio u Americi, no njima, za razliku od njegovog, projekt nije uspio.

''Moj bicikl-ralica radi. Sad mi je samo žao što nije palo više snijega kod nas, no planiram s tatom otići i na Blidinje i malo zagrijati bicikl'', govori nam Josip, koji je uz školu i ljubav prema izumima, aktivan i u borilačkim vještinama.

Inače, ljubav prema tehnologiji naslijedio je od oca i tetka s kojima provodi sve svoje slobodno vrijeme smišljajući nove ideje i projekte.

''Privlači me sve novo, s tatom uvijek radim na nekim idejama i projektima. Posljednje što bih izdvojio jeste kariola s motorom na pogon i dva točka straga na kojoj radim sa svojim tetkom'', govori mladi izumitelj te dodaje kako se nada da će neki od njegovih izuma 'upaliti' te postati koristan i drugima.

Kopirati
Drag cursor here to close