Veličanstven doček

Milenijska fotka Šime Strikomana u Livnu: Dalić na konju

Na velebnoj svečanosti, Šime Strikoman i ponosni domaćini Livnjaci, poklonili su Milenijsku fotografiju Zlatku Daliću, skromnom radniku, kojem je vjera u igrača, prijatelja, bližnjega, glavna pokretačka snaga.
Lifestyle / Flash | 25. 07. 2018. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Šime Strikoman / Milenijska fotka Šime Strikomana u Livnu - Dalić na konju

U Livnu je povodom dočeka Zlatka Dalića nastala 637. milenijska fotografija Šime Strikomana, a ona nosi naziv ''Zlatko na konju''.

Zbog Zlatka, sina ovoga kraja, pozlatila su se netaknuta prostranstva Livanjskoga polja od ponosa na svjetski uspjeh samozatajnog tihog trenera, kojeg sada slavi i poznaje cijeli svijet.

Svakom utakmicom, svakom pobjedom na Svjetskom nogometnom prvenstvu Hrvatske nogometne reprezentacije, uz senzacionalno veselje u cijeloj Hrvatskoj, veselilo se i u Livnu, rodnom gradu izbornika Zlatka Dalića.

Nakon veličanstvenog dočeka Hrvatske reprezentacije u Zagrebu, kada se cijela Hrvatska, te navijači iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja svijeta, slila u Zagreb i pretvorila u jedno veliko zajedničko vatreno srce, danima se priprema svečani doček Zlatku Daliću u njegovom rodnom Livnu.

Zbog svoje osobnosti, dobre duše, domoljublja i zajedništva kojima je nadahnuo svoje igrače, u cijelom narodu zavladalo je neopisivo ozračje. Postao je omiljen i dobrodošao gost gdje god se pojavljuje.

Šime Strikoman osmislio je milenijsku fotografiju kao velebnu scenu dimenzija: 63x 75 metara, koju je na stadionu Zgona, ispunilo oko 5 000 ljudi. Simbolički, na slici, Zlatko Dalić će na konju, slavodobitno ujahati u Livno s visoko podignutim rukama u kojima drži nogometnu loptu i trofej Svjetskog nogometnog prvenstva. Livanjski divlji konji, zaštitni su znak visoravni podno Cincar planine, pa zašto u priči o pobjedniku, ne ispričati priču o ljepoti njegovog rodnog kraja.

''Senzacionalan uspjeh Zlatka Dalića s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom zaslužio je svoje mjesto u u milenijskim uspomenama'', ističe ekipa Šime Strikomana.

Na velebnoj svečanosti, Šime Strikoman i ponosni domaćini Livnjaci, poklonili su Milenijsku fotografiju Zlatku Daliću, skromnom radniku, kojem je vjera u igrača, prijatelja, bližnjega, glavna pokretačka snaga.

Kopirati
Drag cursor here to close