Samo avantura

Kome treba stan? Milenijci samo žele putovati

Nove generacije, nove potrebe
Lifestyle / Flash | 21. 08. 2020. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Životni ciljevi prošlih generacija bili su odrasti, zaposliti se i kupiti kuću. Međutim, većina milenijske generacije bi radije trošila vrijeme i novac putujući svijetom nego da kupe kuću, pokazalo je to novo istraživanje.

Svaka sljedeća generacija je, na početku, čudna i ima prilične probleme sa svim generacijama prije njih jer ne mogu objasniti svoje potrebe. Tako je i s milenijalcima kojima je najvažnije - putovati.

Airbnb anketirao je ljude, u dobi od 18 do 35 godina u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Kini, o njihovim stavovima i prioritetima koji se tiču putovanja.

U sve tri zemlje anketirani su putovanje ocijenili važnijim od kupnje kuće.

Milenijska generacija je već poznata kao društvena, povezana generacija koja želi proširiti svoje vidike, a ovo istraživanje je samo dokaz da je većini te generacije važnije novac potrošiti na iskustvo nego na posjedovanje.

Iako kupovina kuće ne djeluje kao prioritet milenijskoj generaciji, više od 70 posto anketiranih je reklo da su putovanja za njih sastavni dio njih.

Ova generacija također ne želi trošiti na neka općenitija iskustva s putovanja poput turističkih aranžmana.

Prema istraživanju, oni traže nešto više osobnije i avanturističko, s tim da je više od 80 posto anketiranih izjavilo da više voli 'jedinstvena iskustva s putovanja' gdje mogu 'živjeti kao i lokalni mještani', prenosi Metroportal.

Kopirati
Drag cursor here to close