Bez novca

Mia i njen tim put od Mostara do Sarajeva plaćali limenkama

Natjecatelji putovanje započinju s jedne od polaznih tačaka u Europi, a zadatak im je da u tročlanim timovima stignu do Berlina, koristeći na svom putovanju limenke Red Bulla kao jedinu valutu.
Lifestyle / Flash | 16. 01. 2020. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako biste vi reagirali da vam netko priđe, zatraži uslugu i kaže: „znate, mi nemamo novca i možemo vam platiti samo limenkama Red Bulla“? E, baš tako – začuđen pogled i s upitnikom iznad glave, vjerojatno velikim kao kuća.

A nakon toga – „ma dobro, hajde, može“, i zabava bi onda mogla početi. Dobro, nije bilo baš toliko zabavno stopirati i čekati prevoz s obzirom na to da limenkama nisu mogli platiti vlak. Ali, trud se na kraju isplatio. Platili su frizuru, taxi, ručak u Sarajevu i trokrevetnu sobu!

Tročlana ekipa na čelu sa mostarskom blogericom Mijom Kozo stigla je na ovaj način od Mostara do Sarajeva te pokazala kako izgleda Red Bull Can You Make It, natjecanje u kojem tročlani timovi iz cijelog svijeta na isti način sa svojih polaznih točaka trebaju stići do Berlina.

Stoga, ova popularna blogerica poziva neustrašive i kreativne studente da se prijave i u svom video materijalu u trajanju jedne minute objasne zašto bi baš oni trebali biti odabrani za učešće u ovoj avanturi života. 

Što je Red Bull Can You Make It?

Natjecatelji putovanje započinju s jedne od polaznih tačaka u Europi, a zadatak im je da u tročlanim timovima stignu do Berlina, koristeći na svom putovanju limenke Red Bulla kao jedinu valutu.

Iako žure do cilja, u ovom natjecanju ne radi se samo o pobjeđivanju: važan je timski rad, odlučnost i način na koji ćete tamo stići.

Žiri će odabrati najodvažnije aplikante iz cijelog svijeta i objaviti njihova imena 9. ožujka 2020. godine.

Zatim, 21. travnja 2020. godine, 200 odabranih timova iz skoro 60 zemalja širom svijeta započet će svoje putovanje iz jedne od pet polaznih točaka u Europi: Amsterdama, Barcelone, Budimpešte, Kopenhagena i Milana. Svi timovi će predati svoju gotovinu, kreditne kartice i osobne telefone, te će imati tjedan dana da stignu do ovogodišnjeg krajnjeg odredišta - Berlina!

Prijave još traju

Izabrani timovi trebaju kreirati svoju vlastitu rutu, posjećujući kontrolne točke u različitim europskim gradovima (gdje će pred njih biti postavljani izazovi za duh i tijelo), obavljajući što više zadataka s liste avantura, i objavljujući fotografije i videa pomoću kojih će prikupljati podršku svojih (nesumnjivo) vjernih pratilaca na društvenim mrežama.

Tijekom sedam dana putovanja, timovi moraju posjetiti najmanje šest kontrolnih točaka prije nego što stignu na cilj u Berlinu. Prijave su otvorene na ovom linku do 17.2.2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close