BiH će se prilagoditi EU

Meteorolog objasnio je li bolje ljetno ili zimsko računanje vremena

"Ljetno računanje vremena je prirodno jer nam daje veći broj sunčanih sati. Nekom odgovara više ljetno, nekom zimsko računanje vremena, to je individualno'', rekao je.
Lifestyle / Flash | 29. 03. 2019. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pitanje je kako se naše društvo može prilagoditi određenom vremenu, odnosno određenom računanju vremena tokom dana'', komentirao je meteorolog Bakir Krajinović na N1 prebacivanje na ljetno računanje vremena i rasprave o ukidanju promjene računanja vremena.  

Više sunca

"Ukidanje promjene vremena je tehničko pitanje. Uvedeno je u visokorazvijenim zemljama zbog uštede energije, kako bi produžili svijetli dio dana, kako bi imali što više aktivnosti po suncu da se ne bi koristilo svjetlo",  kaže Krajinović.

Krajinović ističe da nam je potrebno dnevno osvjetljenje, praćeno suncem.

"Ljetno računanje vremena je prirodno jer nam daje veći broj sunčanih sati. Nekom odgovara više ljetno, nekom zimsko računanje vremena, to je individualno'', rekao je. 

BiH će se pridružiti Europskoj uniji

Pomjeranjem vremena u ožujku i listopadu dobivamo više sunca, stoga Krajinović naglašava da bi samo zimsko ili samo ljetno računanje vremena svejedno skratilo naše dnevne aktivnosti.

"Nije bez razloga to što se prebacujemo sa jednog na drugo računanje vremena u određenom vremenu. Bilo ljetno ili zimsko računanje vremena, mi bi dobili problem smanjivanja dnevnog svjetla, odnosno naših aktivnosti tijekom dana'', objasnio je.

Meteorolog Bakir Krajinović smatra da će i Bosna i Hercegovina se pridružiti Europskoj uniji u jedinstvenom računanju vremena kako bi izbjegli probleme u transportu i turizmu.

Kopirati
Drag cursor here to close