Hrvatska

Meteorolozi izdali niz upozorenja zbog najavljenog nevremena

Mogući su izraženiji pljuskovi praćeni pojačanim vjetrom te obilnije oborine.
Lifestyle / Flash | 14. 08. 2018. u 08:41 Bljesak.info
Kopirati

Dobar dio Hrvatske, u utorak očekuje brza i žestoka promjena vremena, a u najzapadnijim dijelovima države prvi znaci nestabilnosti već su vidljivi u večernjim satima ponedjeljka i bit će sve intenzivniji u noći na utorak.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prava nevera pogodila je talijansku stranu sjevernog Jadrana, a portal Istramet navodi da je atmosfera ondje eksplodirala, prenosi Jutarnji.hr. 

Isti je portal objavio i fotografiju svojeg čitatelja iz Funtane na kojoj se vidi kako se približava ogromni olujni oblak. Istovremeno, olujni nalet očekuju u Sloveniji pa je tamošnja Uprava za zaštitu i spašavanje upozorila sve građane njihova primorja da privežu brodice i nipošto ne isplovljavaju dok se situacija ne smiri.

Prema najnovijoj prognozi hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak se u većini krajeva očekuje promjenljivo i nestabilno te manje vruće nego u ponedjeljak. Kiše i grmljavine mjestimice će biti već u noći i ujutro na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim područjima, a od sredine dana i drugdje.

Mogući su izraženiji pljuskovi praćeni pojačanim vjetrom te obilnije oborine. DHMZ je stoga putem Meteoalarma izdao žuta upozorenja za sjeverozapadni dio unutrašnjosti, Liku, Gorski kotar, Banovinu, Istru, sjeverno primorje i najveći dio dalmatinskog priobalja. 

U srijedu i dalje promjenljivo i nestabilno, lokalno uz kišu i grmljavinu, a od četvrtka sunčanije i ponovno toplije, no lokalno je moguć i poneki pljusak.

Kopirati