RO Merhamet Mostar

Merhamet: Obroci, voće, sokovi i torte za djelatnike u COVID ambulantama

Obroci, voće, sokovi i torte za liječnike i medicinsko osoblje u COVID ambulantama na području HNŽ-a
Lifestyle / Flash | 10. 12. 2020. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Donacija djelatnicima u COVID ambulantama

Tajnici “Merhametovih” Osnovnih odbora koji djeluju u okviru Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar posjetili su COVID ambulante na području Grada Mostara, Konjica i Jablanice.

Za doktore i ostalo medicinsko osoblje “Merhamet” je pripremio obroke, voće, sokovi i torte s porukama „Budimo odgovorni” i “Hvala vam”.

Adnin Hasić, direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar, kazao je da na ovaj način Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ želi izraziti solidarnost i poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima, a posebno prema onima koji su na prvoj liniji u borbi protiv pandemije izazvane virusom Covid 19.

''Merhamet” kroz svoju misiju dobročinstva i u ovom vremenu pandemije nosi dio tereta, te nastoji svim raspoloživim kapacitetima dati svoj doprinos i olakšati život najugroženijoj populaciji u Bosni i Hercegovini'', kazao je Hasić.

Foto: PR / Donacija djelatnicima u COVID ambulantama

U ime svojih kolega, “Merhametu” se na lijepoj gesti zahvalio Kamil Frko, koordinator za Covid JU Dom zdravlja “Stari grad” Mostar.

''Želimo iskazati veliku zahvalnost “Merhametu”, prije svega na posjeti u ovim teškim trenucima epidemije kada je naš zdravstveni sustav preopterećen, a zatim i na podršci koja je jedan vid pažnje i znak da “Merhamet” misli na zdravstvene radnike koji se bore s ovom epidemijom'', naglasio je Kamil Frko.

Kopirati
Drag cursor here to close