Red Bull Batalla de los Gallos

Međunarodno finale najmasovnijeg svjetskog natjecanja u freestyle repanju

Još od 2005. godine, natjecanje Red Bull Batalla de los Gallos okuplja repere sa španjolskog govornog područja,
Lifestyle / Flash | 11. 12. 2020. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Međunarodno finale najmasovnijeg svjetskog natjecanja u freestyle repanju

Ove subote će u Dominikanskoj Republici biti održano međunarodno finale Red Bull Batalla de los Gallos 2020, najvećeg svjetskog natjecanja u hip hop improvizaciji. Na događaju neće biti publike, ali će gledatelji putem online streaminga moći uživati u nastupima natjecatelja u potpuno virtualnom svijetu.

Foto:PR / Međunarodno finale najmasovnijeg svjetskog natjecanja u freestyle repanju

Još od 2005. godine, natjecanje Red Bull Batalla de los Gallos (u doslovnom prijevodu 'borba pijetlova') okuplja repere sa španjolskog govornog područja, koji se u duelima jedan-na-jedan pred tisućama fanova nadmeću u sklapanju improviziranih rima. S obzirom na broj ljudi u svijetu koji se služe španjolskim jezikom, ne iznenađuje da je to najmasovnije svjetsko natjecanje u freestyle repanju.

Međunarodno finale Red Bull Batalla de los Gallos 2020 bit će održano u subotu 12. prosinca u Dominikanskoj Republici, uz sudjeovanje 16 MC-ijeva iz zemalja hispanofonskog svijeta.

Unatoč okolnostima, ovogodišnje izdanje je najmasovnije do sada: za natjecanje se putem aplikacije prijavilo više od 17.000 sudionika, što je više nego dvostruko od rekordne prošle godine. Najbolji među njima su sudjelovali u 11 nacionalnih finala širom svijeta.

Video: Final Internacional 2020 | Teaser | Red Bull Batalla de los Gallos

Finale je organizirano po ugledu na NBA 'balon'. Natjecatelji i osoblje uključeno u organizaciju će 10 dana prije eventa provesti u izolaciji, a tako je bilo i prije svakog nacionalnog finala.

Prošlogodišnjem međunarodnom finalu u WiZink centru u Madridu je prisustvovalo više od 14.000 fanova, a događaj je samo na YouTubeu istovremeno pratilo 1,6 milijuna gledatelja. Usporedbe radi, čuveni nastup Beyoncé na Coachella festivalu 2018. godine, u to vrijeme najgledaniji nastup uživo u povijesti YouTubea, imao je 458.000 gledatelja istovremeno.

Ove godine na međunarodnom finalu neće biti publike. Umjesto toga, MC-ijevi će nastupati zajedno ispred zelenog platna u Pinewood studijima u Dominikanskoj Republici. Gledaocima koji natjecanje budu pratili iz svojih domova, natjecatelji će izgledati kao da su u potpuno virtualnom svijetu koji ide korak dalje od stvarnosti.

Zajednički nastup ispred zelenog platna u studiju je ogromna promjena u odnosu na nastup pred tisućama fanova, što će predstavljati novi izazov za MC-ijeve.

Foto:PR / Međunarodno finale najmasovnijeg svjetskog natjecanja u freestyle repanju

Konkurencija nikad nije bila jača. U subotnjem finalu će sudjelovati čak tri osvajača titule prvaka, kao i rekordan broj natjecatelja koji su nastupali u međunarodnim finalima ranijih godina.

I naša regija ima svoju inačicu Batalle. Red Bull RapLika, natjecanje u freestyle repanju u kojem sudjeluju reperi iz BiH, Hrvatske i Srbije, ove godine nije održana. Fanovi u regiji željno iščekuju naredno izdanje ovog natjecanja koje je u nekoliko prethodnih godina steklo veliku popularnost na domaćoj hip hop sceni.

Video: Red Bull Raplika 2019 Regionalno finale

U očekivanju nove RapLike, pogledajte kako je izgledalo regionalno finale u Zetri prošle godine, kada je titulu najboljeg freestylera u regiji ponio TZRE iz Samobora (Hrvatska).

Međunarodno finale Red Bull Batalla de los Gallos počinje u subotu 12. prosinca, u 20:30 sati po našem vremenu. Natjecanje putem live streama možete gledati na YouTubeu i Red Bull TV.

Video: Final Internacional 2020 | Red Bull Batalla de los Gallos
Kopirati
Drag cursor here to close