Nole u hotelijerstvu?

Jesu li točne informacije o priči da je Novak Đoković kupio zemlju u Visokom

"Bosansku dolinu piramida smatram svojom drugom kućom. Pozvao bih sve sportaše da dođu ovamo'', rekao je Đoković pri posljendjoj posjeti Visokom
Lifestyle / Flash | 23. 10. 2020. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković (33) okreće se hotelijerstvu, a njegov prvi hotel bit će u Visokom, u Bosni i Hercegovini, prenose srpski mediji.

Prošlotjedni boravak u mjestu nedaleko od Sarajeva Nole je iskoristio da ponovo napuni baterije na bosanskoj piramidi Sunca i u tunelima Ravne ispod nje, ali i da bi finalizirao kupovinu zemljišta na kojem će graditi smještajno-ugostiteljski objekt.

Odluku da gradi hotel u Visokom prvi reket svijeta je donio zajedno s obitelji jer se u srpnju, prilikom prve posjete piramidi, zaljubio u taj kraj. Zato je, prema saznanjima Srpskog telegrafa, ovaj put poveo suprugu Jelenu da se i ona uvjeri u blagodati tog prirodnog fenomena prije nego što definitivno uđu u nov poslovni izazov.

"Novak se oduševio mjestom Visoko, bosanskom piramidom i tunelima ispod nje, za koje kažu da dva sata provedenih u njima mijenjaju sedam dana oporavka na planini. On je to osobno iskusio ljetos, poslije preležane korone, jer se munjevito oporavio i počeo se osjećati bolje i fizički i duhovno. Odmah je osvojio Cincinnati Masters, a osvojio bi i US open da mu nisu smjestili skandal sa pogađanjem suca. Tada je čvrsto riješio da bosansku piramidu i njenu snagu približi svima. Zato je kupio plac u Visokom, na kojem namjerava da gradi hotel. Bit će to moderan i luksuzan objekt, ali će cijene biti pristupačne da bi u njemu mogao da boravi i naš običan čovjek. Recimo, smještaj za djecu će biti potpuno besplatan", otkriva izbor Srpskog telegrafa dobro upućen u Novakove planove.

Nakon ovih informacija Avaz je pozvao profesora Semira Osmanagića, koji je dva puta ugostio Đokovića u Visokom.

''Fake news. Kakvi hoteli, kakvo zemljište. Izmišljotina. Isto je bilo i nakon prve posjete da mi je dao 25.000 KM. Šta je vama ljudi, sramota je i da tražim a i da primim, čovjek je došao napravio promociju i od toga veće donacije nema'', kazao je Osmanagić za "Avaz".

Pojašnjava da to nema veze s realnošću.

''Niti je kupio zemlju niti će praviti hotel. Ali ja se nadam da će on dolaziti kada god ima slobodan momenat, kada treba da se odmori jer u VIsokom ima dobre prijatelje. Prvi put je došao s roditeljima, drugi put sa suprugom, a sam je rekao da sljedeći put dolazi sa djecom. Meni je u interesu da on dolazi da to bude lijepa priča, da bude promocija'', kaže profesor Osmanagić.

Kopirati
Drag cursor here to close