Tradicionalna akcija

Maturanti Karađoz-begove medrese darovali krv

Lifestyle / Flash | 23. 03. 2017. u 19:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Karađoz-begovoj medresi provedena je akcija dragovoljnog darivanja krvi. Akcija se tradicionalno održava u sklopu manifestacije ''Dani Karađoz-begove medrese“, kojom se svake godine ispraća nova generacija maturanata ove škole.

Akciji se odazvao veliki broj maturanata i maturantica, kao i profesora, odgajatelja, te ostalih uposlenih u ovoj školi.

Dr. Dženana Alihodžić, iz Transfuzijskog centra Županijske bolnice ''Dr. Safet Mujić'' rukovodila je današnjom akcijom darivanja krvi.

''Ove akcije se organiziraju za učenike kao jedan vid animacije. Želimo da vide kako to izgleda, da to nije ništa strašno, i ako sutra, ako Bog da, od tog broja njih koji danas daruju krv ostane troje, četvero koji će i u budućnosti to činiti, nama to mnogo znači. Kao i prethodnih godina i ove je odaziv učenika poprilično dobar, kao i ostalih uposlenika, profesora, pa smo mi jako zadovoljni provedenom akcijom'', rekla je Alihodžić.

Maturanti ove škole bili su radosni što darivanjem krvi mogu spasiti nečiji život. Sakib Filan je tim povodom izjavio kako se osjeća presretno.

''Moj moto je ajet u kojem se kaže da onaj koji spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo. Nadam se da će ovo biti za mene nagrada i na ovom i na budućem svijetu i, ako Bog da, i u budućnosti ću, kada god imadnem priliku, dobrovoljno darivati krv'', rekao je Filan.

Maturantica Lejla Mujakić je poručila kako je odlučila sudjelovati u ovoj akciji jer je to jedna lijepa i humana stvar.

''Time možemo da nekom pomognemo i spasimo njegov život, kao i da zaradimo dobra djela'', rekla je.

Akcijom dragovoljnog darivanja krvi nastavila se dugogodišnja suradnja Karađoz-begove medrese i Županijske bolnice ''Dr. Safet Mujić'', a primjeri maturanata i maturantica, njihovih profesora, odgajatelja, kao i ostalih uposlenih u ovoj školi, mogu biti samo poticaj i drugima da budu nositelji pozitivnih aktivnosti i akcija u zajednici u kojoj živimo.

Kopirati
Drag cursor here to close