Akcija se nastavlja

Matura za 5: Pomozite mostarskim maturantima da zablistaju na maturalnoj zabavi

Lifestyle / Flash | 25. 01. 2017. u 11:21 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je pun mladih i pozitivnih ljudi koji misle na svoje sugrađane, a to dokazuju i inicijatorice akcije Matura za 5.

Naime, u protekloj godini je osnovana grupa na Facebooku pod nazivom Matura za 5, koja je imala za cilj prikupiti haljine, odjela,cipele, nakit i sve ono što je potrebno kako bi srednjoškolcima, koji nisu u mogućnosti pomogli da zablistaju na maturalnoj večeri.

Akcija je nastavljena i u ovoj godini, ''Matura za 5'' prošle godine se bazirala samo na Hercegovačko-neretvansku županiju, ali se u kratkom vremenu proširila na cijelu BiH, a tako će biti i ove godine.

''Ova grupa osnovana je prošle godine, sa idejom da pomognemo našim sugrađanima maturantima koji su slabijeg imovinskog stanja. Prikupljali smo isključivo za djevojke. Vodeći se sa tim da ipak djevojkama je potrebno više. Poklanjali smo haljine, štikle, nakit, torbice, make-up, frizure, nadogradnju noktiju. Bazirali smo se na naše sugrađane, ali naša akcija se proširila na cijelu BiH. Pomogli smo preko 100 maturanata u cijeloj državi'', rekla je u razgovoru za Bljesak.info Mateja Lovrić jedna od inicijatorica ove akcije, no dodaje, da će ove godine pomoći i dečkima.

''Ako je vama ili nekom vašem poznaniku pomoć potrebna, možete se javiti u inbox grupe, ili na kontakt broj 063950738, a sve informacije o maturantima ostaju anonimne. Ovom prilikom želim pozvati i sve sugrađane koju su u mogućnosti da pomognu. Dakle možete pokloniti svečana odijela, haljine, cipele, štikle i sve ono što je potrebno da maturanti zablistaju u ovoj večeri'', poručila je Lovrić.

Inicijatorice akcije također su istakule kako ove godine ima puno više zainteresiranih osoba, ali i da imaju problem s prostorom.

''Budući da ove godine imamo puno više zainteresiranih cura/žena koje su voljne pomoći i kojima ovaj vid pomoći treba potreban nam je adekvatan prostor pa ovim putem pozivamo gospodina Ljubu Bešlića i zaposlenike gradske uprave da nam izađu u susret. Prošle godine tajnica gospodina Bešlića nas nije htjela ni do kraja saslušati, a kamoli izaći u susret'', napisala je na Facebook stranici jedna od inicijatorica Mature za 5.

Naime, kako navodi u postu, ono što traže je da im se ustupi gradski prostor gdje bi mogli odložiti prikupljene haljine, nakit, torbice i gdje bi cure mogle dolaziti na probu svega toga.

''Gospodine Ljubo ako ovaj post pročitate molimo Vas da nam izađete u susret. Mi smo prošle godine pokrili čitavu BiH, ne samo Mostar. Svi portali su pisali o nama, a grad nam je okrenuo leđa-nitko nas nije htio primiti dok su se ostale gradske manifestacije u potpunosti ''pokrivale'' od strane grada. Bili smo gospodine gradonačelnice dobra promocija Mostara, a gradski oci su to zanemarili. Ne tražimo novac tražimo prostor i nadamo se da ćete barem ovo pročitati jer vjerujte, nema nista ljepše nego kad ugledate osmijeh tih cura jer znaju da u ovim teškim vremenima će i one zablistati na maturi'' , poručile su organizatorice Mature za 5.

Kopirati
Drag cursor here to close