Karneval

Maškare stižu na mostarske ulice

Povorci će se priključili i Osnovna škola Cim sa svoje tri skupine a teme njhovih kostima biti će Likovni umjetnici, Jesenko i Gusari.
Lifestyle / Flash | 20. 02. 2020. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna karnevalska povorka u Mostaru predviđena je za subotu, 22. veljače s početkom u 12 sati, a predvodit će je Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar. 

Kako i priliči maškarama mažoretkinje i glazba će se za ovu priliku kostimirati sa tematskom maskom. Ove godine tema će biti ''Svijet je lopta šarena'', a u povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja.

Povorci će se pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama Kuća od Kamena, Radobolja, Rodoč, Ježeva Kućica iz jedinice Mrvica, a njihove teme kostima će biti pingvini, vitamini, glazba i note i znanstvenici.

Povorci će se priključili i Osnovna škola Cim sa svoje tri skupine a teme njhovih kostima biti će Likovni umjetnici, Jesenko i Gusari.

U povorci će sudjelovati i Auto razglas Videoton .

Povorka će se formirati u ulici Nikole Šubića Zrinskog tj u Mostarskom Šetalištu. Vesela povorka će se kretati će se u smjeru prema zgradi Spajalica. Po dolasku kod zgrade Spajalice će se kretati ulicom kralja Tomislava u smjeru prema zgradi ''Mostarka''. Na raskrsnici kod ''Mostarke'' skrenuti će Splitskom ulicom sve do zgrade bivše kirurgije. Od zgrade kirurgije će se kretati opet u smjeru prema Rondo-u. Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana.

U slučaju lošeg vremena povorka će se prolongirati za nedjelju, a u tom slučaju će javnost biti informirana na vrijeme, poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close