Plesom i igrom

Maškarada u Tomislavgradu

I ove godine organizator je pripremio kulturno-zabavnu manifestaciju za izbor najbolje pojedinačne i grupne maske gdje su sudjelovali natjecatelji iz više plesnih, likovnih i dramskih skupina.
Lifestyle / Flash | 27. 02. 2019. u 21:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad (KIC) i Osnovne škole Ivan Mažuranić u srijedu je u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu održana "Maškarada 2019". 

I ove godine organizator je pripremio kulturno-zabavnu manifestaciju za izbor najbolje pojedinačne i grupne maske gdje su sudjelovali natjecatelji iz više plesnih, likovnih i dramskih skupina. 

Odlukom stručnog žirija kojeg su činili akademski slikar Ante Braovac te poduzetnice Marija Perić i Antonija Gačić u izboru najbolje grupne maske prvo mjesto osvojila je skupina Meduze i Redovnice, drugo mjesto osvojile su Ruskinje, dok je treće mjesto pripalo Likovnoj sekciji OŠ Ivana Mažuranića Tomislavgrad. 

Skupina Crveničke pivopije osvojila je nagradu za najsmješniju masku, a u pojedinačnim maskama žiri je najboljom proglasio masku Lubenica i pomfrit, druga je Pat i Mat, dok je treće mjesto osvojila maska Vjetrenjača. 

Pobjednici u obje kategorije nagrađeni su prigodnim nagradama, a maškarada je završena plesom i igrom. 

Pokrovitelj ove manifestacije su Općina Tomislavgrad, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo financija te Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close