Upozorenje malim Mostarcima

Manje Instagrama, više vježbe

Cilj ovog događaja je da se podigne svijest mladih o važnosti bavljenjem sportom.
Lifestyle / Flash | 17. 04. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici osnovnih i srednjih škola danas su, u Centru za kulturu Mostar, u okviru projekta 'Život nije Instagram .. Vježbaj', imali priliku upoznati se i družiti se s mladim sportskim nadama grada Mostara, Jasminom Kavazović, Lanom Pudar, Tarikom Džemićem, Matejom Šakotom i Ivanom Obradovićem.

Foto: Bljesak.info / Projekt 'Život nije Instagram .. Vježbaj'

''Cilj ovog događaja je da se podigne svijest mladih o važnosti bavljenjem sportom. Kroz razgovor i primjere naših juniora koji su postigli zapažene sportske uspjehe želimo zainteresirati i drugu djecu da se počnu baviti nekim sportom'', kazala je Anda Mrgan glasnogovornica ovog projekta.

Foto: Bljesak.info / Projekt 'Život nije Instagram .. Vježbaj'

Kako je kazala, projekt se provodi na području grada Mostara, a dio je projekta Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH kojeg podržava vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životni stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Svjetskom bankom.

Foto: Bljesak.info / Projekt 'Život nije Instagram .. Vježbaj'

Drugi cilj projekta je unaprijediti kapacitete osnovnih i srednjih škola za promociju fizičkih i rekreativnih aktivnosti u Mostaru u 2019.godini. Kako je kazala Mrgan, planirano je formirati udruženje pedagoga tjelesnog odgoja s područja HNŽ te osigurati sportsku opremu za nekoliko osnovnih i srednjih škola u gradu Mostaru.

Škole kojima će se donirati oprema su O.Š. Blagaj, O.Š. Petar Bakula, Srednja ekonomska i Ugostiteljsko-turistička škola te Srednja građevinska škola Jure Dalmatinca.

Kopirati
Drag cursor here to close