Preporuka FHMZBiH

Malo kiše u Hercegovini: Zalijevajte biljke!

U Agrometeorološkom pregledu za vrijeme od 26. kolovoza do 1. rujna navodi se, da je u Hercegovini izgledno suho, sunčano i vruće.
Lifestyle / Flash | 23. 08. 2019. u 16:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povoljni toplotni uvjeti, uz dosta sunca i temperature primjerene posljednjem ljetnom mjesecu, obilježile su tjedan na izmaku.

U dosadašnjem dijelu mjeseca padaline su bile dosta skromne. Posebice na jugu zemlje, gdje je registrirano svega 4 mm kiše. U većem dijelu zemlje tlo je normalne do malo povećane vlažnosti, a na sjeverozapadu ponegdje i suho.

Prema prognozama, u danima koji slijede, u većem dijelu Bosne očekuje se sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. U poslijepodnevnim satima postojat će vjerojatnost za kišu, lokalno izraženijih pljuskova i grmljavine.

U Agrometeorološkom pregledu za vrijeme od 26. kolovoza do 1. rujna navodi se, da je u Hercegovini izgledno suho, sunčano i vruće.

Temperaturni režim se neće bitnije mijenjati. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će imati vrijednosti od 13 do 19 stupnjeva, na jugu do 24 stupnja, najviša dnevna od 27 do 33 stupnja, na jugu do 35 stupnjeva

''I temperature sjetvenog sloja tla bit će u porastu, od 24 u kontinentalnom dijelu do 30 stupnjeva u Hercegovini. Zbog isušivanja površinskog sloja tla, savjetujemo redovno navodnjavanje biljaka s kratkim korijenovim sustavom'', navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prema vrijednostima Standardiziranog indeksa padalina (SPI -1) u posljednjih 30 dana u većem dijelu zemlje tlo je normalne do malo povećane vlažnosti, a na sjeverozapadu ponegdje i suho.

Kopirati
Drag cursor here to close