Radost igre

Mali Most Kup: Pogledajte sva imena pobjednika na turniru

''Vizija UEFA Fondacije za djecu i naša se preklapaju'', poručili su organizatori.
Lifestyle / Flash | 25. 06. 2020. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija za razvoj i unapređenje sportskih rekreativnih aktivnosti „Mali Most“ – Sportska akademija, koja djeluje u Mostaru, u godini mini jubileja (5 godina rada sa djecom), u teškim vremenima uzrokovanim virusom Covid 19, poštujući sve epidemiološke mjere organizirala je turnir u mini nogometu pod nazivom “Mali Most Kup 2020”.

Foto: PR / Mali Most Kup 2020

Ovo je bila prilika organizirati sportsku aktivnost za djecu, vratiti ih sportu, dati im novu nadu, ali i naučiti ih kako se ponašati i igrati poštujući mjere opreza. Ovo je bila i prilika da predstave nagradu dodjeljenu od strane UEFA Fondacije za djecu koja nam je dodjeljena za proteklu godinu.

''Vizija UEFA Fondacije za djecu i naša se preklapaju'', poručili su organizatori.

Cilj je omogućiti djeci sportsku aktivnost i kroz istu učiti ih o sportu, ali i fer playu, jednakosti i različitosti, poštivanju i uvažavanju, te njihovom mogućem utjecaju i doprinosu zajednici.

''Naglašavamo da su sve aktivnosti u Fondaciji “Mali Most” potpune besplatne za naše članove, što uključuje treninge, utakmice, putovanja i opremu. Također, pomažemo i druge sportske manifestacije u Mostaru, bilo kroz ustupanje terena ili kroz direktnu organizaciju. Tako da je nagrada od strane UEFE podstrek za daljnji rad, ali i potvrda dosadašnjeg rada'', priopćeno je.

Foto: PR / Mali Most Kup 2020

Poštujući preporuke u vezi epidemioloških mjera, turnir je održan u više natjecateljskih dana kako bi smanjili veći broj sudionika na jednom mjestu u isto vrijeme.

Turnir je odigran na SC Kantarevac u tri uzrasne kategorije, i to 2011, 2009 i 2007 godišta.

Foto: PR / Mali Most Kup 2020

Pobjednici po uzrastima:

2011 godišta

1.mjesto, NK SPORT TALENT (Mostar)
2.mjesto, MNK PIONIR (Jablanica)
3.mjesto, ŠN AS MEĐUGORJE

Najbolji igrač: Hamza Klepo (MNK Pionir)

Najbolji golman: Luka Kordić (NK Sport Talent)

Najbolji strijelac: Petar Prusina (ŠN AS Međugorje)

2009 godišta

1.mjesto, NK SPORT TALENT (Mostar)
2.mjesto, UŠS FORTUNA (Mostar)
3.mjesto, NK CIM (Mostar)

Najbolji igrač: Hamed Marić (UŠS Fortuna)

Najbolji golman: Arman Alikadić (NK Sport talent)

Najbolji strijelac: Luka Drinovac (NK Sport talent)

2007 godišta

1.mjesto, FK VELEŽ (Mostar)
2.mjesto, NK GOŠK (Gabela)
3.mjesto, ŠN AS MEĐUGORJE

Najbolji igrač: Nirmel Škaljić (FK Velež)

Najbolji golman: Tikveša Tarik (FK Velež)

Najbolji strijelac: Pavel Paradžik (ŠN AS Međugorje)

 

UEFA Fondacija za djecu osnovana je na inicijativu bivšeg predsjednika UEFA-e Michela Platinija, odražavajući želju UEFA-e da igra aktivniju ulogu u društvu.

Godinama upravljačko tijelo europskog nogometa podržava inicijative i programe koji pomažu djeci u teškim okolnostima, radeći s brojnim različitim partnerima na razvoju projekata širom Europe i šire.

U želji da pojača svoje aktivnosti i ciljano ih usmjeri, UEFA je odlučila osnovati neovisnu Fondaciju koja koristi sport za podršku humanitarnim projektima povezanim s dječjim pravima u područjima kao što su zdravstvo, obrazovanje i integracija. 26.03. 2014., na 38. redovnom Kongresu UEFA-e u Astani, Michel Platini naglasio je želju UEFA-e omogućiti većem broju ljudi da iskoriste nogometnu ulogu u društvu.

Uz potporu Izvršnog odbora UEFA-e i odobrenje udruga članova UEFA-e na tom Kongresu, izjavio je:

''Ova Fondacija će nam pomoći, pomoći ćemo vam sačuvati čari nogometa i dati nadu toj djeci kojoj je to najpotrebnije. Ovo je sjajan projekt - uistinu sjajan projekt - i uzrok koji mi je posebno pri srcu.''

Fondacija ima za cilj pomoći djeci i zaštititi njihova prava. Sport, a posebno nogomet, mogu pružiti podršku u području zdravlja i obrazovanja djece, kao i promovirati pristup sportskim aktivnostima, olakšavajući osobni razvoj djece i potičući integraciju manjina, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close