Nemoral

Malezija naredila istragu festivala tetovaža na kojima su ljudi polugoli

Vlasti u Maleziji, gdje etnički malezijski muslimani čine 60 posto stanovništva od 32 miliona, sklone su vjerskom i kulturnom konzervativizmu.
Lifestyle / Flash | 02. 12. 2019. u 09:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malezija je u ponedjeljak naredila istragu događaja, koje je vlada nazvala polugoli festival tetovaža održan u glavnom gradu Kuala Lumpuru, nakon što su slike tetoviranih muškaraca i žena kružile društvenim medijima u ovoj naciji s muslimanskom većinom.

Trodnevni Tattoo Malaysia Expo, koji je započeo u petak i privukao sudionike iz 35 zemalja, podržalo je Ministarstvo turizma, umjetnosti i kulture, objavio je organizator festivala na svojoj web stranici.

Ali ministarstvo je reklo da je ovogodišnja manifestacija prvi put prekršila njezine standarde od kada je prvi put održana 2015. i obećala je "djelovanje" protiv organizatora.

Na slikama koje su prikazane u malezijskim medijima zamagljeni su privatni (intimni) dijelovi muškaraca i žena, piše Reuters.

''Nemoguće je da ministarstvo odobri bilo koji zahtjev za događaje koji imaju opscene elemente kao što je ovaj, jer to nije malezijska kultura, a pored toga većina Malezijaca su muslimani. Pričekat ćemo cjelovit izvještaj o istrazi ... i nećemo oklijevati da poduzmemo pravne mjere ako se ustanovi da je došlo do kršenja postavljenih uvjeta'', rekao je Mohamaddin Ketapi, ministar turizma, umjetnosti i kulture.

Jedan od organizatora događaja, Carlos Benny Majakil, rekao je Reutersu da nema komentara o tom pitanju.

Vlasti u Maleziji, gdje etnički malezijski muslimani čine 60 posto stanovništva od 32 miliona, sklone su vjerskom i kulturnom konzervativizmu.

Malezijski vjerski sud prošlog mjeseca osudio je petoricu muškaraca na zatvor, bičevanje i novčane kazne za pokušaj homoseksualnog seksa. U rujnu 2018. dvije žene su bičevane zbog "pokušaja lezbijskog seksa" u državi istočne obale Terengganu.

Kopirati
Drag cursor here to close