Posjet djece

Maleni Konjičani posjetili Aerodrom Sarajevo

Posjet djece Međunarodnom aerodromu Sarajevo
Lifestyle / Flash | 20. 10. 2017. u 17:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca iz JU Dječije obdanište „Zulejha Begeta“ Konjic posjetila su 20.10.2017. godine Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje su ih dočekali pripadnici Granične policije BiH.

Policijski službenici su proveli dječake i djevojčice kroz službene prostorije Aerodroma, tako da su imali priliku vidjeti kako se obavlja kontrola putovnica i KDZ pregled putnika i prtljage, otkrivaju krivotvoreni dokumenti, a prezentirana im je i  specijalistička oprema, priopćeno je.

Djeca su se najviše obradovala demonstraciji vježbe sa službenim psom, belgijskim ovčarom, koji je dresiran za otkrivanje eksplozivnih materija. Ovakvi i slični posjeti tradicionalno se realiziraju u okviru projekta „Rad policije u zajednici“ i jedan su od vidova suradnje GPBiH s građanima. Ovo je prvi posjet djece Postrojbi granične policije Aerodrom Sarajevo u 2017. godini, zbog čega ih je dočekao zapovjednik Munib Čorbić.

Posjeti djece PGP-u Aerodrom Sarajevo se organiziraju uz potporu pripadnika Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Profesionalne vatrogasne postrojbe Aerodrom Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close