Najava dobre sezone

Makarska: Prvi turisti otvorili ovogodišnju sezonu

Booking za predsezonu je bolji nego lani, a posebice je dobar za posezonsko vrijeme.
Lifestyle / Flash | 17. 03. 2018. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja turistička sezona u Makarskoj počela je otvaranjem hotela Meteor za prve goste, koji su stigli u subotu, 17. ožujka, a booking  za predsezonu je bolji nego lani, ističu makarski turistički djelatnici.

Prvih stotinu gostiju stižu do kraja dana, a britanski turisti, koji dolaze u taj hotel već 17 godina, smjenjivat će se u većim grupama svaka dva tjedna. Direktorica te hotelska kuće Josipa Kuzmanić za idući tjedan najavljuje dolazak 400 gostiju na Sportske igre radnika 7 zračnih luka iz Hrvatske te dvije grupe sportaša. Ističe da je dobra popunjenost do kraja ožujka, a za Uskrs i nakon uskrsnih blagdana u hotelu kreće puna sezona.

Booking za predsezonu je bolji nego lani, a posebice je dobar za posezonsko vrijeme, najavljuje Kuzmanić dodajući kako se očekuje ove godine u Meteoru oko 18.000 turističkih dolazaka, oko 110.000 turističkih noćenja te ukupan prihod veći od 40 milijuna kuna, javlja Hina.

Inače, Hoteli Makarska u čijem sklopu posluje i Meteor lani su ostvarili 235.000 turističkih noćenja i ukupan prihod od 78 milijuna kuna, dok je ukupna bruto dobit bila oko 12 milijuna kuna.

Nakon završenog postupka prodaje tvrtke Hoteli Makarska, u makarskim hotelskim kućama očekuju skori dolazak budućeg vlasnika Valamar Riviera iz Poreča. Ta najveća hotelska tvrtka u Hrvatskoj  posluje s 30 hotela i ljetovališta s oko 48.000 kreveta, 15 kamping ljetovališta, zapošljava 6600 radnika u visokoj sezoni, a prošle je godine ostvarila 6,2 milijuna noćenja.

Dolazak novog vlasnika spremno očekujemo u Hotelima Makarska, kazao je direktor Joško Lelas dodajući kako su sva tri hotela pripremljena za ljeto 2018. i da očekuje stabilan i uspješan nastavak poslovanja u ovoj godini.      

Kopirati
Drag cursor here to close