Šokirana i zabrinuta

Majka poslala upozorenje - Dijete doživjelo toplinski udar u svojoj sobi

Lifestyle / Flash | 30. 07. 2017. u 17:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jennifer Abma iz SAD-a nedavno je na Facebooku objavila post u kojem upozorava sve roditelje da pripaze na svoju djecu, kako im se ne bi dogodilo što i njezinoj kćerkici. Naime, malena Anastasia je doživjela toplinski udar u svojoj sobici, dok je spavala. Njezina majka nije ju mogla probuditi, te je zvala hitnu pomoć. Na svu sreću, sve je završilo dobro i Anastasia nema nikakvih zdravstvenih posljedica, piše Život i stil.

Zaprepašana majka odlučila je upozoriti ostale roditelje diljem svijeta na opasnosti koje krije vrućina i naglasiti kako djeca nisu sigurna ni u svome domu. Ovu objavu podijelila je na Facebooku:

"Ovo je bio najgori trenutak u mome životu. Ne postoji ništa strašnije nego kada ne možete probuditi svoje dijete. Ovo je čisti dokaz da djeca ne moraju biti na suncu kako bi dobila toplinski udar. Trebalo nam je 20 minuta da je probudimo. Ovo je dokaz kako se stvari brzo mogu promijeniti. Anastasia je sama otišla spavati, a ja nisam ni slutila koliko je vruće u njezinoj sobi dok je nisam otišla obići. Bila je sva u znoju, lice joj je bilo crveno, "kuhala je".

Pokušavala sam je probuditi i onda sam pozvala hitnu pomoć. Došli su vrlo brzo. Izmjerili su joj razinu šećera u krvi koja je bila 1,2, a treba biti viša od četiri. Dali su joj saharozu  i ubrzo je počela plakati. Bila je prestrašena. Znam da nisam kriva za ovo što se dogodilo, no nikako si ne mogu prestati predbacivati.

Ovo je lekcija koju sam naučila i nadam se da drugi roditelji mogu učiti iz našeg slučaja i voditi računa o tome da im u kući ne bude prevruće jer je to opasno koliko i vrućina u automobilu. Još sam pod šokom i ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo da nisam ušla u sobu. Definitivno imamo Boga na našoj strani i zahvalna sam liječničkoj ekipi i Jayu koji je stigao što je brže mogao i nije dopustio da se raspadnem", napisala je potresena majka.

Kopirati
Drag cursor here to close