Sa sasatanka

Mađarska će se angažirati u proces integriranja BiH u NATO

Razgovaralo se i o trenutnom statusu Akcionog plana za članstvo u NATO-u – MAP i dostavljanju prvog Godišnjeg nacionalnog programa od strane Bosne i Hercegovine NATO-u.
Lifestyle / Flash | 06. 03. 2019. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarski državni tajnik Sztaray Peter je, tijekom posjeta Ministarstvu obrane, pohvalio aktivnosti koje realiziraju ovo ministarstvo i Oružane snage BiH, posebno pohvalivši naš angažman u operacijama podrške miru i rezultatima postignutim u drugim važnim oblastima, te iskazao punu podršku BiH na putu ostvarenja vanjsko-političkih ciljeva, prije svega punopravno članstvo u Europskoj uniji i put prema NATO-u.

Tijekom sastanka izaslanstva Ministarstva vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske, predvođene državnim tajnikom Peterom sa zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić razgovaralo se i o trenutnom statusu Akcionog plana za članstvo u NATO-u – MAP i dostavljanju prvog Godišnjeg nacionalnog programa od strane Bosne i Hercegovine NATO-u.

Pored tema koje se odnose na euroatlantski put BiH, na sastanku je bilo govora i o kontinuiranom procesu jačanja sposobnosti i kapaciteta OS BiH, procesu humanitarnog deminiranja, rješavanju viškova municije i minsko-eksplozivnih sredstava, sudjelovanju Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru, kao i o drugim značajnim temama vezanim za oblast obrane i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Posebno je naglašen budući angažman Veleposlanstva Mađarske koja preuzima ulogu ''kontakt veleposlanstvo'' za NATO integracijski proces naše zemlje, te je u tom smislu iskazana puna opredijeljenost ove partnerske zemlje da svoje aktivnosti usmjeri ka lobiranju kod ostalih NATO prijatelja i partnera za euroatlantski put BiH.

U izaslanstvu Mađarske bili su veleposlanik Mađarske u BiH Krisztian Posa, zamjenica veleposlanika Agnes Angyal, vojni ataše Mađarske u BiH brigadir Laszlo Hajas  i Csaba Felegyhazi.

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close