Tematski park prirode

Lukuruzni labirint

Lifestyle / Flash | 04. 09. 2011. u 09:49 M.M.
Kopirati

Slovenija je dobila svoj prvi "kukuruzni labirint", a riječ je o tematskom parku prirode kakvima se mnogim zemljama dopunjava ponuda na području agroturizma.

Prvi takav park službeno je otvoren u subotu na Bledu, samo stotinjak metara udaljen od Bledskog jezera. Za posjetitelje će biti otvoren do kraja mjeseca, a nakon njegova zatvaranja bit će otvoreni "šumski" i "livadski" labirint.

"Labirint Bled" prostire se na dva hektara polja pod kukuruzom u blizini bledskog dvorca. Kroz kukuruz vode mnoge staze s informativnim točkama za turiste svih dobnih skupina na kojima imaju mogućnost refleksije, podizanja kreativnih sposobnosti, orijentacije i upoznavanja prirodnog ambijenta, izjavio je za "Delo" autor projekta Luka Kastelic.

Ideju za otvaranje takvog parka dobio je na putovanjima po SAD-u i europskim državama, gdje su takvi parkovi prirode već niz godina dio turističke ponude, osobito u agroturizmu.

Vlasnicima koji poljoprivredu kombiniraju s turizmom takvi projekti donose popriličnu dopunsku zaradu, znatno veću od prihoda koje bi im donio sam kukuruz.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.