Posjeta

Los Rosales: Most između Mostara i Španjolske

Lifestyle / Flash | 26. 06. 2017. u 15:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini Juan Bosco Gimenez Soriano posjetio je u ponedjeljak Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru gdje je razgovarao s ravnateljicom tog centra Mirnom Mezit.

Riječ je o redovitom posjetu Los Rosalesu, centru koji je prije 20 godina u potpunosti izgrađen sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske.

''Ovaj je centar jedan od španjolskih doprinosa Bosni i Hercegovini koji nas čini najponosnijima. U trenucima krize, odnosno negativnim društveno-ekonomskim okolnostima, postoje skupine stanovništva koje su teže pogođene od ostalih, a to su svakako osobe s posebnim potrebama'', izjavio je za Fenu veleposlanik Gimenez Soriano.

Napomenuvši kako je Španjolska bila inicijalni poticatelj otvaranja ovog centra, španjolski veleposlanik je izrazio zadovoljstvo što se potpori centru pridružila i županijska vlast te čitav niz domaćih i međunarodnih institucija.

Ravnateljica Centra Mirna Mezit izrazila je zadovoljstvo posjetom kazavši kako su jako veliki mostovi koji se grade između Los Rosalesa i Španjolske koja je učinila prvi korak i potaknula izgradnju tog centra.

Kopirati
Drag cursor here to close