Analiza

Dosta korone, ljudi željni putovanja

Prema analizi Međunarodnog vijeća aerodroma ovakva odluka se može pripisati visokom nivou povjerenja prema zdravstvenim mjerama koje sprovode zračne luke i avio-kompanije.
Lifestyle / Flash | 04. 11. 2020. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polovina putnika željna je putovanja u naredna tri mjeseca unatoč pandemiji koronavirusa, što se može pripisati visokom nivou povjerenja prema zdravstvenim mjerama koje sprovode zračne luke i avio-kompanije, pokazala je analiza Međunarodnog vijeća aerodroma (ACI World), javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Međunarodnog vijeća aerodroma su naveli da su putnici očekivali da budu uvedene nove mere u borbi protiv koronavirusa, kao i da se omogući "beskontaktna opcija".

Njihova analiza pokazala je da je blagi pad u sveukupnom putničkom prometu očekivan, kao i promjena da je sada glavni razlog putovanja manje posao, a više putovanje iz osobnih razloga.

Generalni direktor ACI World Luis Felipe de Oliveira kazao je da zračne luke, avio-kompanije i njihovi partneri moraju nastaviti povećavati nivo povjerenja putnika, kao i da omoguće sprovođenje mjera uvedenih kako bi putnici ostali zdravi i sigurni.

Nakon što se pojavio u kineskom gradu Wuhanu prošlog prosinca, koronavirus se proširio na najmanje 190 zemalja i regija.

U svijetu, od posljedica koronavirusa preminulo je više od 1,21 milijuna osoba, potvrđeno je više od 47,44 milijuna slučajeva, a oporavilo se više od 31,63 milijuna osoba, pokazali su podaci Johns Hopkins Univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close