Program

Ljubuški spreman za Dan zajedništva, ponosa i sreće

Cjelokupnom projektu se priključio i Grad Ljubuški, koji priprema središnje obilježavanje za Bosnu i Hercegovinu.
Lifestyle / Flash | 15. 07. 2019. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večernji list, Sportske novosti, HTV i Hrvatska turistička zajednica, pokrenuli su iz grada heroja Vukovara inicijativu da se 16. srpnja, na dan dočeka hrvatskih nogometnih reprezentativaca sa SP-a iz Rusije, obilježava kao Dan zajedništva, ponosa i sreće.

Inicijativi su se pridružili, između ostalih, i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Miroslav Ćiro Blažević i mnoge druge sportske i estradne zvijezde.

Prošlo je godinu dana od Svjetskog prvenstva u Rusiji, od veličanstvenog uspjeha Hrvatske reprezentacije, od onih mjesec dana koji su ujedinili Hrvatsku.

Cjelokupnom projektu se priključio i Grad Ljubuški, koji priprema središnje obilježavanje za Bosnu i Hercegovinu.

Program će se održati u utorak, 16. srpnja 2019. godine u Ljubuškom, s početkom u 18.oo sati u Gradskom parku, kada je planirano druženje s najmlađim navijačima, a od 19 sati kreće bogat glazbeno-zabavni program.

Osiguran je besplatni navijački vlakić koji će voziti kroz grad, maskote s poklonima, bojanje lica u obilježja hrvatske nogometne reprezentacije te mnogobrojni sadržaji a jedini uvjet da ste obučeni u kockice.

Planirano je razvijanje velike hrvatske zastave, te organizatori pozivaju sve Hercegovce da još jednom pokažu snagu zajedništva onda kada je to najpotrebnije.

''Pozivamo sve navijače da na taj dan iziđu na ulice u što većem broju, da odjenu kockaste dresove, uzmu navijačke rekvizite i da svi zajedno proslavimo najveći uspjeh hrvatskog sporta od nezavisnosti i skupa obilježimo prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće za kojeg smo uvjereni da će nastaviti obilježavati i narednih godina.

Pokažimo još jednom svehrvatsko zajedništvo i budimo svi taj dan u kockicama, obilježimo ga i proslavimo onako kako taj dan to zaslužuje, ma gdje bili. Prigoda je to da svim gostima i strancima putem brojnih medija pokažemo da je Hrvatska puna života, da znamo iskazati zajedništvo kad se za to ukaže potreba, da smo ponosni na svoje Vatrene i sve uspješne sportaše, te da taj dan ispunimo pozitivnim emocijama, ponosom i pokažemo snagu zajedništva'', poručili su organizatori.

Foto: PR / Dan zajedništva, ponosa i sreće
Kopirati
Drag cursor here to close