''Živi i stvara u Ljubuškom''

Ljubuški na jednom mjestu okuplja svoje kreativce

Organizatori tvrde da je Ljubuški kraj sve poznatiji po svojim kreativcima koji na različitim poljima svakodnevno stvaraju nešto novo po čemu i oni i ovaj kraj postaju prepoznatljivi.
Lifestyle / Flash | 03. 08. 2018. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Festival kreativaca ''Živi i stvara u Ljubuškom'' održat će se u četvrtak 9. kolovoza od 20 do 22 sata u hotelu Bigeste.

Organizatori tvrde da je Ljubuški kraj sve poznatiji po svojim kreativcima koji na različitim poljima svakodnevno stvaraju nešto novo po čemu i oni i ovaj kraj postaju prepoznatljivi.

''Njihovi interesi su zaista raznoliki, a cilj im je jedinstven, ponuditi tržištu vrijednosti u koje su utkali svoje znanje i umijeće dajući novom proizvodu osobni pečat i samim time i dodanu vrijednost. Njihove teme i materijali kreću se zaista u širokom rasponu, a osnova im je priroda: od cvijeta iz vrta, zrake sunca, prirodne tkanine i kože do zalaska sunca, pokreta, osmijeha i zvuka. Da, zaista je čudesan i čaroban proces stvaranja'', rekli su organizatori.

Kako su priopćili, prateći kako pomiču granice, želja je predstaviti kreativce zajedno na jednom mjestu pod jednim zajedničkim nazivnikom ''Živi i stvara u Ljubuškom''.

Inače, Festival kreativaca promiče spoj kreativnosti i umjetnosti. Cilj i ideja je predstaviti kreacije koje stvaraju živeći i stvarajući ovdje, a koji su odavno postali poznati prelazeći zemljopisne i prostorne granice svijeta u kojem živimo, tvrde jer njihov dosadašnji put nije bio nimalo lagan.

''Kreativnost još uvijek nailazi na mnoštvo prepreka i ograničenja, lako je prepoznati, ali isto tako teško ju je vrednovati u današnjem svijetu brzo tržišne potrošnosti. Uz izložbeni segment festival će stoga biti i prodajnog karaktera'', naveli su organizatori u priopćenju.

Generalni pokrovitelji Festivala su: Općina Ljubuški i Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke.

Na festivalu sudjeluju: Beemara, Božana Matić, Foto klub Fokus Ljubuški - Perica Biško, Glazbena škola Ljubuški, HELENAS.bih, Josipa i Zlatko Medić, Klub kulture "Libuša", LOLA.tees, PEEK A BLOOM te Tamara Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close