Povodom IDAHOT-a

Ljubav čini obitelj

Lifestyle / Flash | 03. 05. 2017. u 12:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas, 3. svibnja, povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije/bifobije/transfobije (IDAHOT) kreće kampanja u organizaciji Sarajevskog otvorenog centra pod nazivom ''Ljubav čini obitelj''.

Bilbordima i putem društvenih mreža želimo da skrenemo pozornost na neophodnost podrške lezbejkama, gejevima, biseksualnim, trans* i interspolnim osobama i da poručimo da obitelj čini ljubav, bez obzira dolazi li od obitelji, ili od  partnera_ica i prijatelja_ica, stoji u priopćenju Sarajevskog otvorenog centra.

U bilbord kampanji 24 osobe zajedno poručuju da ljubav čini obitelj u svim njenim oblicima. Po prvi put u jednoj kampanji u BiH sudjeluju LGBTI osobe, zajedno sa svojim prijateljima, prijateljicama i obiteljima.

Podrška nam je svima važna. Uz podršku lakše svladavamo prepreke sa kojima se svakodnevno suočavamo i zato poručujemo da tamo gdje ima ljubavi, ima i podrške i obitelji.

U sklopu kampanje na društvenim mrežama, objavljivaćemo fotografije i izjave osoba o tome šta su za njih obitelji, podrška, solidarnost i ljubav.

Jedna od sudionica kampanje kaže: ''Obitelj mora biti sigurno mjesto razumijevanja i ljubavi. Osjećati ljubav i imati podršku u obitelji znači imati čitav svijet. Posljednjih godina sve više LGBTI osoba trpi nasilje u obitelji. Roditelji, sestre, braća i ostali članovi obitelji su ove osobe zatvarali, prisiljavali na liječenje, izbacivali iz kuće, prijetili im, ucjenjivali ih, te kontinuirano psihički i fizički zlostavljali.Obitelj bi trebala biti mjesto podrške i razumijevanja, a ne mjesto odbacivanja, patnje i nasilja. Zato je, u okolnostima kao što su ove, podrška LGBTI osobama izuzetno bitna i traba da dolazi i od obitelji, prijatelja_ica, poznanika_ca i partnera_ica''-

Online kampanju možete pratiti na Facebook stranici Sarajevskog otvorenog centra.

Kopirati
Drag cursor here to close